Ministrul Culturii îndulceşte declaraţiile de suţinere a Timişoarei în defavoarea Clujului

Ministrul Culturii îndulceşte declaraţiile de suţinere a Timişoarei în defavoarea Clujului
Într-un răspuns adresat deputatului PSD de Cluj, Aurelia Cristea, ministrul Culturii îşi clamează imparţialitatea şi spune că nu a declarat susţinere pentru Timişoara pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021.

„Intervenţia ministrului Culturii la care vă referiţi nu poate avea caracter oficial, atâta vreme cât depunerea candidaturilor pentru statutul de Capitală Culturală Europeană 2021 va avea loc la sfârşitul anului 2015. Pe de altă parte, după această dată, procesul de selecţie al celui mai merituos candidat va fi unul transparent, desemnarea majorităţii membrilor juriiului de selecţie nefiind de competenţa Guvernului României. La Timişoara, ministrul Culturii a urat gazdelor ca dosarul lor să devină de nerefuzat şi a atras atenţia, pe de o parte, că nu activitatea de lobby, ci calitatatea dosarului de candidatură va fi factorul determinant, iar, pe de altă parte, că şi alte oraşe din România au merite incontestabile şi dreptul la titlul de capitală europeană a culturii. Pentru aceste motive,d eclaraţia ministrului Culturii nu pot juca nici un fel de rol într-un proces de selecţie şi de jurizare care nu a început încă", se arată în răspunsul ministrului Daniel Barbu.

Cu prilejul unei vizite la Timişoara, în martie, ministrul nu a mai părut la fel de imparţial. "Obiectivul pentru mine personal, ca şi pentru prietenii mei din Timişoara, fie că îi servesc pe timişoreni la primărie, fie la Bucureşti în parlament, interesul nostru este de a promova o cascadă de proiecte în următorii ani pentru a face de nerefuzat candidatura oraşului la statutul de Capitală Culturala Europeana în anul 2021", a declarat Barbu, citat de publicaţia Opinia Timişoarei în luna martie. "Vă promit că nu am făcut niciun alt angajament în altă parte. Aici e o maşinărie care merge înainte. De aceea nu cred că aveam de ce să fiu echivoc, cu tot respectul pentru alte oraşe din România", a mai precizat ministrul, citat de aceeaşi sursă.

 

Comenteaza