News alert Update Ministrul Sănătăţii, în vizită la Cluj

Ministrul Sănătăţii, în vizită la Cluj

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, va ajunge astăzi la Cluj-Napoca, iar ulterior va merge la Sibiu.

UPDATE 14.00: Nelu Tătaru a ajuns la Cluj-Napoca. Ministrul se întâlnește cu managerii de spitale și cu reprezentanți ai DSP și ai CJAS Cluj.

Declarațiile ministrului după întâlnirea avută la Cluj, AICI.

___________________________________

În prima parte a zilei, Nelu Tătaru s-a aflat în judeţul Hunedoara.

Ministrul Sănătăţii a anunţat, miercuri, la ieşirea din sediul Prefecturii Hunedoara, că a decis instalarea unui management miliar la spitalul din Deva.

”Am avut un management care nu a  făcut faţă şi lipsa de autoritate a făcut ca să avem parte de demisii. În acest moment am instalat manager şi director medical medici militari. Vom merge la SPitalul din Deva să vedem şi local. Am avut o informare de la echipa pe care am trimis-o în urmă cu patru zile, la Spitalul din Deva în acest moment nu există circurite, iar dacă există nu sunt respectate. Avem o muncă ce trebuie să înceapă cu personalul medical, care este infectat, care dacă a fost infectat este în acest moment negativ şi poate continua munca, care nu a fost testat în ce stare este, va fi testat. Trebuie să vedem ce este cu personalul care se află în autoizolare, autoizolare pe care fiecare şi-a luat-o cum a crezut, neexistând o anchetă epidemiologică făcută de DSP în care putem spune câţi doctori sunt infectaţi sau asistenţi”, a declarat ministrul Sănătăţii. 

Acesta a explicat că personalul medical va fi testat. 

 

 

Comenteaza