Mircia Giurgiu despre majorarea chiriilor ANL: "Este un efort financiar imposibil de suportat pentru locatari"

Mircia Giurgiu despre majorarea chiriilor ANL:
Deputatul independent Mircia Giurgiu îi cere Ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului să soluţioneze problema chiriei pentru locuinţele ANL, în contextul în care chiriile au crescut mult peste putinţa de plată a locatarilor.

"Potrivit HG nr.165/13.02.2008, chiria a crescut de la 68 lei la 380 lei- pentru apartamentele cu o cameră şi de la 96-98 lei la 560-580 lei-pentru un apartament cu 2 camere. Este vorba de imobilul de pe Calea Floreşti 58B, bl. 6, în care, peste 90% dintre locatari sunt bugetari cu salarii diminuate. În condițiile în care chiria s-a majorat cu peste 500%, este un efort financiar imposibil de suportat pentru locatari", spune Mircia Giurgiu printr-un comunicat de presă. 

De asemenea, deputatul clujean ridică şi problema facturii de întreţinere a ascensorului imobilului, care s-a dat în folosinţă la mai bine de un an de la semnarea contractelor de chirie.

"Ascensorul s-a dat în folosinţă abia după 1,6 ani de la data semnării contractelor de chirie, după ce s-a găsit o soluţie de compromis, să fie împuternicit din partea Primăriei municipiului Cluj-Napoca preşedintele Asociaţiei de locatari în curs de formare, factura de întreţinere fiind emisă pe numele unei persoane fizice, locatar al unui apartament ANL. Nici până în prezent, nu s-a putut constitui Asociaţia de locatari pentru că nu s-a găsit CF imobilului", explică Giurgiu.

Conform deputatului, branşarea la utilităţi şi reparaţiile capitale s-au făcut tot pe cheltuiala locatarilor.

 

Etichete
Comenteaza