Mişcarea Verzilor vrea să închidă reactoarele de la Cernavodă

Mişcarea Verzilor vrea să închidă reactoarele de la Cernavodă
Mişcarea Verzilor, pornită de Remus Cernea cu mai puţin de 7.000 de semnături deocamdată, urmăreşte să închidă reactoarele de la Cernavodă, până în 2025. Acesta este unul dintre obiectivele partidului, prezentat astăzi la Cluj.

Consiliul Verzilor Europeni, cel de-al patrulea grup ca pondere în Parlamentul European, din care face parte şi Mişcarea Verzilor, are ca obiectiv închiderea tuturor centralelor nucleare până în 2025. În acest sens, gruparea lui Remus Cernea va propune închiderea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă. „Dorim ca în România să se folosească surse alternative de energie precum turbinele eoliene şi becuri ecologice în iluminatul public.", explică liderul grupării. Printre proiectele enunţate de Mişcarea Verzilor apare şi propunerea unei legi a învăţământului prin care să se introducă materia Cultură Civică din clasa a 5-a până în clasa a 12-a, o oră pe săptămână. Remus Cernea susţine de asemenea şi dreptul cuplurilor homosexuale la căsătorie, adopţii şi oferirea de credite bancare. „Vrem să cultivăm libertatea sub toate formele ei, atâta timp cât nu încalcă drepturile omului", explică el.

Remus Cernea, copreşedintele Mişcării Verzilor, a venit şi în Cluj să-şi promoveze partidul în curs de constituire. „În România, pentru a înregistra un pardit, trebuie să depui minimum 25 000 de semnături, şi câte cel puţin 700 din 17 judeţe, printre care şi municipiul Bucureşti. Este, aşadar, o procedură nu tocmai uşoară. Am început acest efort de a strânge semnăturile la sfârşitul lunii ianuarie, anul acesta. Până acum, avem în jur de 6 000-7 000 de semnături", a declarat Remus Cernea.

Printre activităţile realizate de Remus Cernea se numără şi campania pentru reintroducerea teoriei evoluţioniste în şcolile din România şi campania civică „Salvaţi Parcul Carol", ce a militat împotriva construirii Catedralei Mântuirii Neamului pe spaţiul verde. În urma derulării a şapte proteste publice şi câştigarea unui proces în faţa Ministerului Culturii şi Cultelor, parcul a fost salvat.

(Cristina UNGUREAN)

Comenteaza