Moţiunea de cenzură, semnată de 222 de parlamentari. Când are loc votul

Moţiunea de cenzură, semnată de 222 de parlamentari. Când are loc votul
Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a început, duminică după-amiază, urmând să fie citită moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, intitulată ”România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”. Puterea are nevoie de 233 de voturi pentru a-şi da jos propriul guvern, votul urmând să aibă loc miercuri.

UPADTE 17:06. Dragnea: Dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură va avea loc ziua de miercuri, ora 11:00

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat, duminică, în plen, că moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată în şedinţa comună de miercuri a Parlamentului, la ora 11:00, potrivit deciziei Birourilor Permanente Reunite.

"Birourile Permanente ale celor două camere, în şedinţa comună (...) au stabilit ca dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură să aibă loc în ziua de miercuri 21 iunie 2017, la ora 11:00, în şedinţa comună (a Parlamentului-n.r.)", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, declarând închisă şedinţa de plen în care s-a citit textul moţiunii de cenzură.

UPDATE 16:50 Moţiunea de cenzură a fost semnată de 222 de parlamentari. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şedinţa este condusă de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. La prezidiu se află şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 216 parlamentari.

PSD şi ALDE au finalizat, duminică la prânz, textul moţiunii de cenzură, document care are puţin peste trei pagini şi care se intitulează "România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor".

În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles "corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale", menţionează textul.

TEXTUL MOŢIUNII DE CENZURĂ

Documentul vorbeşte în continuare de "Guvernul" Ponta-Jianu-Grindeanu, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

Iniţiatorii susţin că nu este vorba despre o moţiune PSD-ALDE, ci despre "un act de responsabilitate politică pe care trebuie să îl facă Parlamentul României pentru a prezerva constituţionalitatea funcţionării democratice a statului, respectarea legii şi a votului cetăţenilor României".

 

 

Comenteaza