Nepoţii l-au pus pe Emil Boc pe "lista neagră" a României Curate. Iar pe Octavian Buzoianu, afacerile cu statul

Nepoţii l-au pus pe Emil Boc pe
Website-ul România curată, al Societăţii Academice din România, a analizat toţi candidaţii la alegerile locale din iunie şi le-a găsit incompabilităţile. La Cluj, acestea sunt "nepoţii", respectiv "afacerile cu statul".

Doi dintre principalii competitori ai alegerilor pentru Primăria Cluj, Emil Boc şi Octavian Buzoianu, apar pe „lista neagră" întocmită de româniacurată.ro.

Astfel, în dreptul lui Buzoianu, candidat independent susţinut de PSD, ALDE, PNŢCD, UNPR, PND, PRM, scrie că „a derulat o serie de afaceri cu statul de-a lungul vremii. Menţionăm privatizarea fabricii Feleacul şi contractul cu USMV Cluj pentru exploatarea unor terenuri ale Agronomiei de la Jucu". În legătură cu aceste subiecte, omul de afaceri a dat deja răspunsuri în cadrul mai multor emisiuni radio sau TV.

În ceea ce îl priveşte pe Emil Boc, extrasele din presă sunt mult mai numeroase.

"Emil Boc, PNL, ex-PD, actualul primar, are o slăbiciune pentru nepoţii săi. Presa a dezvăluit că Noemi Hancsiki Boc, ex-soţia lui George Sandu Boc (nepotul lui Emil Boc), ar fi fost angajată în cadrul Primăriei Muncipiului Cluj-Napoca, în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială. De asemenea, ea ar fi fost pe lista de tineri care au beneficiat de o locuinţă de la Primăria Cluj.

O alta nepoată, Eugenia Mihaela Boc, fiica vărului primar al lui Emil Boc, a fost angajată la Primăria Municipiului Cluj-Napoca, în timpul primului mandat de primar al acestuia. Când Boc a ajuns premier, nepoata a fost angajată la Secretariatul General al Guvernului. Ulterior, când Emil Boc a redevenit primar al Clujului, Eugenia Mihaela Boc a fost readusă pe un post de inspector la primărie.

O a treia nepoată, Dorina Perşa Boc, a fost angajată în 2009 ca şefă a Compartimentului relaţii publice al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, iar soţul Dorinei, Dan Perşa Boc, a devenit şef al Serviciului trafic al aceleiasi Direcţii Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, după ce Emil Boc a ajuns prim-ministru.

De asemenea, primarul Emil Boc a fost convocat al DNA ca martor pentru a explica felul în care decurgeau numirile atunci când era prim-ministru, astfel încât persoane gen Crina Dumitrean sau Alina Bica ajungeau să poata controla retrocedările din România".

"Lista neagră" arată că, la nivel naţional, PSD "conduce" în clasamentul candidaților cu probleme de integritate, cu 26 de asemenea candidați, urmat de PNL (cu 21), ALDE (cu 20), PMP (cu 8) și M10 (cu 3).

Criteriile de integritate pe care se bazează această listă neagră:

• Nu este și nu a fost implicat(ă) în comiterea de infracțiuni sau cazuri de corupție, nu a fost condamnat(ă) și nici nu este trimis(ă) în judecată pentru astfel de fapte;
• Nu este și nu a fost implicat(ă) în obținerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate și nici în cazuri de conflict de interese;
• Nu este și nu a fost implicat(ă) în migrații politice/ traseism, nici în comportamente de încălcare a moralei publice în exercitarea unor funcții publice;
• Nu este și nu a fost implicat(ă) în promovarea unor valori, poziții sau proiecte care contravin statului de drept;
• Nu a ocupat funcții de conducere în fostul PCR, nu a fost informator (informatoare) și nu a făcut parte din fosta Securitate, nu este și nu a fost ofițer, agent sau angajat/colaborator în orice formă în actualele servicii secrete;
• Nu a promovat și nu promovează discurs discriminatoriu, bazat pe ură.

Comenteaza