Nepotismul în viziunea politicienilor romăni

Nepotismul în viziunea politicienilor romăni
Nepotismul în viziunea politicienilor romăni
Nepotismul în viziunea politicienilor romăni
Nepotismul în viziunea politicienilor romăni
Nepotismul în viziunea politicienilor romăni

Fiii şi fiicele politicienilor, angajaţi pe posturi bune la stat. “E copil, e firesc să o ajut”.

Copiii politicienilor se bucură de succes încă de la primul pas în cariera profesională. Cei mai mulţi sunt în instituţii de stat. Iar parlamentarii sau miniştrii spun cu nonşalanţa că nu fac altceva decât să-i ajute să îşi găsească un rost în viaţă, ca orice părinte.

După ce a lucrat la firma tatalului, fiul Vioricăi Dăncilă este consilier la Curtea de Conturi, iar fata fostului ministru al Justiţiei, Florin Iordache, lucrează la Banca Naţională. ŞI nu sunt singurele exemple. Întrebaţi ce-i recomanda pentru aceste posturi, părinţii răspund sincer susţinerea politică.

Victor Dăncilă, fiul premierului, este angajat de câteva luni la Curtea de Conturi pe post de consilier. Potrivit declaraţiei de avere de pe site, are două apartamente în Bucureşti, dintre care unul primit donaţie, şi o maşină. Până să lucreze la stat, fiul Vioricăi Dăncilă a fost expert la OMV Petrom. Şi soţia sa lucrează tot la stat, la primăria Capitalei.

După ce s-au instalat la guvernare, social-democrații au anunţat că vor să schimbe tot aparatul de lucru din ministere. Iar printre cei numiţi în funcţiile libere sunt şi fiii a doi lideri PSD din Moldova.

Fost portar la FC Ceahlăul, Remus Munteanu, băiatul preşedintelui PSD Neamţ, Ioan Munteanu, a fost numit secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului.

Tudor Buzatu, fiul vicepreşedintelui PSD Dumitru Buzatu, este secretar de stat la Departamentul pentru Parteneriatele Strategice. Dumitru Buzatu, vicepreşedinte PSD: “A primit organizaţia de tineret pe care o conduce şi a organizaţiei PSD Vaslui şi fiind un post politic nu cred că e vreo problemă.”  Întrebat  “Ce-l recomandă?” , Dumitru Buzatu a răspuns: “Păi îl recomandă ce au considerat cei care i-au dat susţinerea, activitatea în partid, implicarea, cunoaşterea limbilor străine”.

Delia Iordache, fiica fostului ministru al justiţiei Florin Iordache, lucrează de câţiva ani pe postul de referent la Cancelaria Băncii Naţionale. E un post câştigat prin concurs. În trecut, fiica parlamentarului a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

Dana Florentina Daea este angajată la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, o instituţie în subordinea tatălui său. Tânăra a studiat ingineria economică la Universitatea de Agronomie şi Literatura engleză Comparată la Universitatea Americană din Paris.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat la vremea respectivă că și-a angajat fata la ministerul pe care-l conduce întrucât ea este “un copil” care încearcă să-și facă un rost în viață, iar el, ca tată, “e firesc să o ajute”. La scurt timp după angajare, fata lui Daea a devenit ținta ironiilor pentru că într-o postare pe Facebook le-a cerut colegilor să-i sponsorizeze o plimbare la Vama Veche.

Fiica fostului ministru al Apărării Adrian Țuțuianu lucrează la Primăria Generală a Capitalei, unde este consilier juridic. Ruxandra Andreea Țuțuianu a terminat Facultatea de Drept la Universitatea din Bucureşti acum 4 ani. În trecut a făcut un stagiu la cabinetul Vioricăi Dăncilă, la Parlamentul European, pe vremea când actualul premier era europarlamentar PSD.

Succesul în carieră e aproape sigur aşadar când părinţii sunt politicieni. Contează binenteles experienţa şi competenţă profesională, după cum susţin părinţii lor, care consideră că toţi juniorii şi-au câştigat poziţia în instituţiile de stat pe merit.

sursa: stirileprotv.ro

Comenteaza