NEWS ALERT Noul ministru al Sănătăţii este un medic orădean

NEWS ALERT Noul ministru al Sănătăţii este un medic orădean
Viceprimarul din Cluj-Napoca, Laszlo Attila, menţionat în două rânduri drept candidat la portofoliul Sănătăţii, a pierdut din nou şefia ministerului: UDMR a decis astăzi să-l nominalizeze ca ministru pe orădeanul Ladislau Ritli.

Numele lui Laszlo Attila pentru ocuparea funcţiei de ministru al Sănătăţii a fost vehiculat în ultimele trei săptămâni, dar ulterior UDMR Cluj a anunţat că-l va susţine pe Ritli la şefia portofoliului.

"După demisia domnului Cseke Attila din funcţia de ministru al sănătăţii, Uniunea Democrată Maghiară din România îl propune pe domnul Ritli Ladislau în fruntea Ministerului", arată UDMR într-un comunicat de presă.

Formaţiunea mai arată că după consultările cu PDL , membrii coaliţiei au ajuns la un consens privind Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care va fi coordonată de Ministerului Sănătăţii, "pentru că, în acest fel pot fi realizate cel mai eficient politicile publice în domeniu".

Despre propunerea pentru portofoliu, UDMR arată că Ritli este "unul dintre cei mai reputaţi medici din Oradea" şi că a ocupat în ultimii 30 de ani "mai multe funcţii administrative". S-a născut la Oradea, în 8 iunie 1948, şi a absolvit Facultatea de Medicină din Timişoara în anul 1973 ca şef de promoţie.

Ritli Ladislau a fost director al Spitalului Teritorial Orăşenesc Stei între anii 1978-1986, apoi medic inspector la Direcţia Sanitară Bihor până în 1990, când a devenit director adjunct al Spitalului de Copii Oradea. Între 1997 şi 2009 a condus Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Bihor.

Ritli este specialist în pediatrie, oncologie şi hematologie, conferenţiar universitar la Facultatea de Medicina si Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea. Din anul 2010, este director medical al Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea.

 

Comenteaza