Nicoară cere să nu fie îngrădit dreptul persoanelor de a refuza vaccinarea

Nicoară cere să nu fie îngrădit dreptul persoanelor de a refuza vaccinarea
Senatorul PNL de Cluj, Marius Nicoară, a propus două amendamente la Legea vaccinării care au venit și ca urmare a numeroaselor semnale pe care le-a primit de la părinți și ONG-uri.

"Eu consider că, da, este bine și este folositor să existe vaccinuri, dar, pe de altă parte, să nu fie îngrădit dreptul persoanelor de a refuza această chestiune. (...) Există persoane care, din diverse motive, așa cum am scris și în punctul meu de vedere, au convingerea că nu este bine să se facă această vaccinare", a explicat Marius Nicoară, citiat de Agerpres.

Cel de-al doilea amendament al său se referă la înființarea unei comisii care să verifice siguranța vaccinurilor. "Am mai impus un amendament, ca prin hotărâre de guvern să se înființeze o comisie formată din specialiști, o comisie independentă, care să analizeze siguranța și integritatea științifică a vaccinurilor", a menționat senatorul liberal.

În ultimele săpătmâni, la Cluj-Napoca au avut loc proteste faţă de obligativitatea vaccinării copiilor şi adulţilor, participanţii cerând Ministerului Sănătăţii retragerea proiectului. O tânără a afişat mesajul "Obligativitate = nazism". Pe alte bannere scria "Libertate - drept", "Vaccinarea obligatorie - ilegală, abuzivă, neconstituţională", "Copiii noştri nu sunt cobaii voştri", "Nu dictaturii medicale", "Refuz vaccinarea obligatorie" sau "Copilul meu, alegerea mea".

Comenteaza