Norica Nicolai e convinsă că Erdogan va reintroduce pedeapsa cu moartea în Turcia

Norica Nicolai e convinsă că Erdogan va reintroduce pedeapsa cu moartea în Turcia
Europarlamentarul Norica Nicolai susţine că parlamentul turc, obedient dictatorului Recep Erdogan, îi va face acestuia pe plac şi va vota reintroducerea pedepsei capitale

Fostul senator de Cluj afirmă că, în această situaţie, orice punte de comunicare între Turcia şi Uniunea Europeană (UE) va trebui tăiată. „Sunt absolut convinsă că, după ce s-a întâmplat cu parlamentarii opoziţiei, parlamentul, fidel preşedintelui Erdogan, va aproba această pedeapsă capitală. Asta îşi doreşte de fapt Erdogan, condamnarea şi lichidarea opozanţilor politici, în special a celor care provin din armată. Dialogul UE cu Turcia trebuie să înceteze dacă Ankara va reintroduce pedeapsa cu moartea, după lovitura de stat eşuată", a declarat Nicolai, potrivit stiripesurse.ro.

Ea susţine convocarea de urgenţă a unui summit extraordinar. „În acest moment, cred că s-ar impune un summit extraordinar, pentru că toată lumea va fi afectată pe diverse componente în această relaţie UE - Turcia, inclusiv în ceea ce priveşte prezenţa Turciei în NATO şi deci din punct de vedere securitar. Eu, cel puţin, înclin spre o relaţie fermă. Orice cedare făcută regimului Erdogan în acest moment poate duce la prezenţa unor mişcări islamiste în întreg flancul sudic al UE", a afirmat Nicolai.

La rândul său, europarlamentarul clujean Daniel Buda este de părere că UE n-ar4 mai avea cum să mai poarte vreun dialog cu Turcia, dacă acest stat va reintroduce pedeapsa cu moartea. „Categoric nu putem discuta de continuarea niciunei colaborări cu Turcia, dacă va reintroduce pedeapsa cu moartea. O asemenea măsură ar fi incompatibilă nu doar cu UE ci şi cu multe tratate la care Turcia este parte şi inclusiv cu Consiliul Europei. Este aproape inimaginabil să mai discuţi astăzi despre reintroducerea pedepsei cu moartea în orice stat de pe glob", a spus Buda.

 

Comenteaza