OFICIAL: Ei sunt noii parlamentari ai Clujului, după redistribuire

OFICIAL: Ei sunt noii parlamentari ai Clujului, după redistribuire
Ceea ce ZIUA de CLUJ a anticipat încă de ieri, s-a adeverit. Se ştie oficial cine a câştigat ultimele 6 mandate de parlamentar care mai trebuiau distribuite.

Preşedintele Biroului Electoral Cluj, judecător Monica Trofin, a confirmat pentru ZIUA de CLUJ că ultimele nume de la Cluj pentru Parlamentul Romaniei, după redistribuirea voturilor, sunt:

Senat: Mihai Goţiu (USR), Laszlo Attila (UDMR)

Camera Deputaţilor: Cristina Burciu (PSD), Adrian Dohotaru (USR) şi Steluţa Cătăniciu (ALDE).

În Senat au intrat direct Marius Nicoară (PNL) şi Vasile Ilea (PSD). Deputaţii de Cluj care erau siguri de mandat erau Florin Stamatian, Adrian Oros Nechita, Sorin Moldovan (PNL), Horia Nasra, Cornel Itu (PSD), Emanuel Ungureanu (USR) si Csoma Botond (UDMR).

Doar 5 aleşi clujeni şi-au păstrat funcţiile

Din cei 14 aleşi pe care Clujul îi va avea în parlament, 5 sunt dintre vechii parlamentari (Marius Nicoară, Adrian Oros, Cornel Itu, Steluţa Cătăniciu, Laszlo Attila), pe când 9 sunt pentru prima dată în legislativ (Florin Stamatian, Sorin Moldovan, Horia Nasra, Vasile Ilea, Cristina Burciu, Emanuel Ungureanu, Mihai Goţiu, Adrian Dohotaru, Csoma Botond).

A doua etapă de distribuire a mandatelor a făcut ca în viitorul parlament să ajungă alţi câţiva aleşi „noi-nouţi".

PSD Cluj o va trimite în parlament pe Cristina Burciu, din Turda, absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Economice a UBB, specializarea finanţe-contabilitat. Până recent, Cristina Burciu a fost director economic la Compania de Apă Turda, societate unde director a fost în ultimi ani actualul primar al Turzii şi preşedinte al organizaţiei locale a PSD , Cristian Matei. În trecut a mai lucrat în sistemul bancar, unde a avut mai multe funcţii, ultima fiind cea de şef de agenţie.

USR va fi reprezentat în parlament de alţi doi „boboci" parlamentari, Mihai Goţiu şi Adrian Dohotaru.

Jurnalistul Mihai Goţiu, viitor senator de Cluj, are studii de drept şi jurnalistică la UBB. Goţiu s-a făcut cunoscut în primul rând prin tenacitatea sa în campania "Salvaţi Roşia Montană!", mişcare, care, prin amploarea manifestaţiilor de stradă, a reuşit să blocheze exploatarea cu cianură a zăcămintelor aurifere de către Gold Corporation.

Activistul civic Adrian Dohotaru va fi în Camera Deputaţilor, unde vrea să promoveze o lege prin care primăriile să aloce cel puţin 10% pentru un buget participativ, unde cetăţenii să participe la consultări şi la luarea deciziilor. În biografia sa, Dohotaru aminteşte faptul că este absolvent de Ştiinţe Politice, că a fost vicecampion european şi campion naţional la atletism şi că a promovat multe cauze civice.

Despre ceilalţi aleşi clujeni noi sosiţi în forul legislativ puteţi citi în articolul de zilele trecute, „Parlamentarii "boboci" ai Clujului. Ce priorităţi au".

 

 

 

Comenteaza