OUG privind aministia și grațierea pregătită pentru marţi? Toader își deleagă atribuțiile (surse)

OUG privind aministia și grațierea pregătită pentru marţi? Toader își deleagă atribuțiile (surse)
Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea | Foto: timesofisrael.com

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a întâlnit, luni dimineața, cu premierul Viorica Dăncilă, cu o zi înainte de ședința de guvern de marți și în contextul discuțiilor tot mai insistente despre iminența adoptării unei Ordonanțe de Urgență pe amnistie și grațiere.

Parlamentul este în sesiune extraordinară până joi, ceea ce înseamnă că Executivul poate emite, fără probleme, ordonanța privind amnistia și grațierea. La fel și pe cea de modificare a codurilor penale. Nici după terminarea sesiunii extraordinare nu este exclus să se întâmple acest lucru, dar procedura este una mai complicată.

Teoretic, o Ordonanță de Urgență poate fi dată și după data de 19 iulie, dar atunci Parlamentul trebuie să fie convocat în sesiune extraordinară în 24 de ore. De altfel, Liviu Dragnea le-a cerut aleșilor să își țină telefoanele lângă ei pentru orice situație neprevăzută.

Beneficarul principal al fi tocmai Liviu Dragnea care și-a primit recent sentința în primă instanță în dosarul angajărilor fictive. Potrivit unor surse Realitatea TV, se opune însă acestui plan tocmai Călin Popescu Tăriceanu, partenerul de coaliție. Iar proiectul de OUG trebuie să fie inițiat de Tudorel Toader, omul lui Tăriceanu.

Comenteaza