Panou al UDMR: Salvăm Clujul de Bucureşti

Panou al UDMR: Salvăm Clujul de Bucureşti
UDMR a amplasat în Cluj-Napoca un panou de precampanie cu textul "Salvăm Clujul de Bucureşti, taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, nu Capitala", dar şi unul similar la Oradea, liderii Uniunii susţinând că este vorba despre promovarea descentralizării.

Preşedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că mesajul transmis este unul care pledează pentru ca majoritatea taxelor încasate din teritoriu să rămână pe plan local, nu să meargă la Bucureşti.

"UDMR a amplasat la Cluj-Napoca, în zona Stadionului CFR, un panou de precampanie cu mesajul – Salvăm Clujul de Bucureşti, taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, nu Capitala. Un panou similar a fost amplasat la Oradea. Textul mesajului se referă la descentralizare, în sensul în care noi pledăm ca taxele să rămână mai multe pe plan local, la Cluj, sau la Oradea, în loc să fie trimise la Bucureşti. Locuitorii Ardealului, de la care se strâng aceste taxe, au cea mai mare nevoie de ele, pentru investiţiile din zonele în care locuiesc, nu pentru a plăti din aceşti bani investiţii în Bucureşti", a spus Kovacs.

De asemenea, UDMR a amplasat un alt panou pe Calea Turzii din Cluj-Napoca, în limba maghiară, în care se susţine denumirea municipiului şi în limbile maghiară şi germană – Kolozsvar, respectiv Klausenburg.

PSD a reacţionat la afişul electoral al maghiarilor. "PSD Cluj constată cu îngrijorare că UDMR pregătește o campanie electorală în stilul anilor `90. Panourile montate în Cluj-Napoca conțin un mesaj greșit atât din punct de vedere economic cât și moral. PSD Cluj solicită UDMR să renunțe la retorica segregaționistă și să propună în competiția electorală măsuri economice concrete pentru îmbunătățirea calității vieții românilor", se arată într-un comunicat al Biroului de Presă PSD Cluj.

Comenteaza