Video Parlamentar clujean, despre „pașaportul” COVID: „Nu va fi foarte eficient”

Parlamentar clujean, despre „pașaportul” COVID: „Nu va fi foarte eficient”

Deputatul clujean al PNL, Radu Moisin, este de părere că proiectul „pașaportului” COVID, care a fost prezentat de Comisia Europeană, nu își va atinge scopul dacă nu i se vor aduce modificări.

Adeverința electronică verde, așa-zisul Pașaport COVID, a fost propusă, miercuri, de Comisia Europeană cu scopul de a facilita libera circulație, în condiții de siguranță, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19. Va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, are un rezultat negativ la test sau s-a vindecat de infecția cu SARS-CoV-2.

Parlamentarul clujean a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre acest subiect. „Cred că problema a pornit de la turism în primul rând și de la transportatori, pentru că anul trecut a fost catastrofal turismul în UE și în întreaga lume. Mă tem că dacă va rămâne așa proiectul pașaportului COVID, nu va fi foarte eficient. Raportat la persoanele care au avut virusul și fac adeverință că au ieșit din boală, nu înseamnă că dacă ai trecut prin COVID, ai și anticorpi. Sunt persoane care s-au infectat pentru a treia oară.

Sute de mii de români au avut deja COVID, însă nu toți au și anticorpi, prin urmare posibilitatea de a lua și a transmite boala este la fel de mare ca și înainte. Cred că în perioada următoare să se revină la o formulă cât mai corectă din punct de vedere sanitar și să se prezinte clar situațiile în care nu mai ești în pericol sau un pericol pentru ceilalți”, a declarat Radu Moisin la ZIUA LIVE.

În caz contrar, deputatul de Cluj susține că va fi o chestiune pe care aproape oricine o va putea obține și astfel nu se va atinge scopul dorit inițial. „Comisia Europeană nu a fost foarte clară ieri, am citit comunicatul de presă în care s-a folosit același limbaj de lemn din care nu se înțelege prea mare lucru.

N-au mers până la capăt să spună la ce va folosi acest pașaport COVID. La prima vedere, așa cum s-a pornit, mi se pare foarte confuză situația. Nu poți limita doar la cei vaccinați pentru că ritmul de distribuție a vaccinului nu este unul optim peste tot. De asemenea, testele PCR sunt destul de scumpe, mai ales pentru români, care nu câștigă la fel ca un cetățean din Germania, de exemplu”, a explicat Moisin.

Comenteaza