PDL o acuză pe primăriţa din Chinteni că a distribuit zeci de buletine de vot gata ştampilate

PDL o acuză pe primăriţa din Chinteni că a distribuit zeci de buletine de vot gata ştampilate
PDL Cluj acuză că primarul din Chinteni, Lucia Suciu, a distribuit buletine de vot gata ştampilate, în această dimineaţă, şi le-a cerut cetăţenilor ca astăzi să le depună în secţiile de votare.

"În cursul zilei de astăzi, la sediul PDL Cluj, am primit mai multe sesizări telefonice din partea unor cetăţeni care au refuzat să se identifice şi care ne-au semnalat faptul doamna primar împreună cu câţiva apropiaţi ai acesteia a distribuit în dimineaţa acestei zile, un număr de câteva zeci de buletine de vot, în satul Măcicaşu, comuna Chinteni solicitându-le cetăţenilor ca în cursul zilei de azi să fie depuse la secţiile de votare sau vor fi colectate cu urna mobilă. Deloc lipsit de importanţă este faptul că doamna primar le-a indicat exact modul cum se votează", explică PDL Cluj într-o sesizare remisă Biroului Electoral Judeţean.

"Considerăm că aceste practici sunt caracteristice perioadelor comuniste, iar USL nu face decât să confirme lovitura de stat demarată contra statului de drept, a democraţiei şi a tot ceea ce semnifică valorile europeane. Condamnăm dur astfel de practici staliniste şi ne exprimăm încrederea că cetăţenii acestei ţării nu trebuie să fie părtaşi la hoţia promovată de către cei de la USL, dacă ne dorim să trăim în continuare într-un stat cu adevărat european şi democratic", arată USL.

Confruntată cu sesizarea, Lucia Suciu s-a făcut foc şi pară pe PDL: "Nu am pus mâna pe niciun buletin de vot şi aici se respectă legea. Să demonstreze, dacă au depus sesizare, abia aştept. Să le fie ruşine, nici în al 13-lea nu se potolesc", a declarat ea. Suciu acuză că PDL a trimis "toată ziua" de la o secţie la alta o dubiţă condusă de un şofer din Sulina, căruia i-a dat şi numele. "A cărat oamenii de la o secţie la alta", a spus Suciu, care a adăugat că nu va depune sesizare la BEJ privind la potenţialul turism electoral, "am alte lucruri mai bune de făcut".

Comenteaza