PDL: Primarul din Tureni îi îndeamnă pe cetăţeni să voteze, le promite "diverse avantaje". Primarul: "e o mârşăvenie"

PDL: Primarul din Tureni îi îndeamnă pe cetăţeni să voteze, le promite
Primarul din comuna Tureni, Elena Mănăilă (PNL), se deplasează cu autoturismul Primăriei prin comună, pentru a îndemna cetăţenii să voteze la referendum, "le promite diverse avantaje în schimb", acuză PDL Cluj într-o sesizare depusă la Biroul Electoral Judeţean.

 

"Doamna primar a comunei Tureni se deplasează, utilizând autoturismul proprietatea Primăriei Comunei Tureni, pe raza comunei pentru a determina cetăţenii să voteze în cadrul referendumului, promiţându-le diverse avantaje în schimb", arată PDL în sesizare. "Considerăm că această faptă gravă întruneşte elementele infracţiunii prevăzute de art.54 alin.1 din Legea 3/2000, actualizată, fapt pentru care vă solicităm să luaţi măsurile ce se impun, precum şi să sesizaţi organele competente să cerceteze cele semnalate", subliniază PDL.

"Nu e adevărat că i-am îndemnat pe oameni să voteze", spune primarul. Ea confirmă însă că a vizitat comuna, în maşina Primăriei. "Normal că am mers prin secţiile de votare, să văd dacă sunt în regulă. Am dus mâncare şi apă la poliţişti şi la oamenii din secţie", a adăugat ea. "Sunt nişte mârşăvenii", a conchis primarul.

Comenteaza