Peste 17.500 de semnături pentru "Fără penali în funcţii publice", strânse la Untold

Peste 17.500 de semnături  pentru "Fără penali în funcţii publice", strânse la Untold

În doar patru zile de festival, voluntarii "Fără penali în funcţii publice" au reuşit să strângă peste 17.500 de semnături, dintre care peste 8.000 provin de la clujeni.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Declarăm Untold Fără Penali - o misiune încheiată cu mare succes. Peste 17.500 de semnături s-au strâns în perioada festivalului, iar acest lucru a fost posibil exclusiv datorită eforturilor aproape supraomeneşti ale colegilor, voluntarilor şi cetăţenilor implicaţi. Zi şi noapte, nu, nu este o metaforă. Au luptat zi şi noapte pentru o cauză în care cred din tot sufletul. Vă mulţumim încă o dată şi vă felicităm pentru ceea ce sunteţi, dragi voluntari!", se arată într-o postare publicată marţi, 7 august 2018, pe pagina de Facebook Fără penali în funcţii publice - Cluj.

Cele două corturi pentru campania de strângere de semnături au fost amplasate la intrarea în festival, dinspre Opera Maghiară din Cluj-Napoca.

Îmbrățișări gratuite pentru semnături "Fără Penali"

"Record! De peste 7 ore doi tineri entuziaști oferă îmbrățișări gratuite "Fără Penali" la "Untold". La cele două corturi special amenajate în Parcul Central s-au format cozi. Avem nevoie de fiecare semnătură! Vă așteptăm cu drag! #SHARE #FreeHugs #FărăPenali", a scris deputatul Emanuel Ungureanu pe Facebook. 

Clujul a depăşit pragul semnăturilor pentru Campania "Fără Penali în funcţii publice". Caravană în 12 judeţe

Campania "Fără Penali în funcţii publice" a strâns până în prezent 450.000 de semnături şi va continua în următoarele două săptămâni cu o caravană care va parcurge 12 judeţe pentru atingerea ţintei de 500.000 de semnături. Liderul USR a explicat că legea actuală îngreunează procesul de strângere a semnăturilor.

"Pe lângă plafonul de minim 500.000 de semnături la nivel naţional, de care suntem relativ aproape, mai este o a doua regulă (...) ca în minim 21 de judeţe să existe 20.000 de semnături. În acest moment în 9 judeţe suntem aproape de prag sau l-am depăşit. Am depăşit pragul în Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Braşov, Cluj şi Timiş. Celelalte judeţe în care suntem aproape sunt Arad, Bihor şi Iaşi. Mai sunt 12 judeţe unde în această ultimă lună de campanie trebuie să ajungem la pragul de 20.000 de semnături. Aceste 12 judeţe, care sunt ţinta caravanei despre care o să vorbesc în continuare, sunt următoarele: Tulcea, Galaţi, Neamţ, Bacău, Suceava, Vaslui, Prahova, Argeş, Dolj, Hunedoara, Alba şi Mureş. Acestea sunt judeţele în care vom aloca şi recomandăm tuturor cetăţenilor români să aloce resurse, pentru a ajunge la pragul de 20.000 de semnături. (...) Începând de mâine vom demara o caravană la nivel de naţional timp de două săptămâni", a declarat preşedintele USR, deputatul Dan Barna.

El a explicat că se vor deplasa două echipe pe trasee prestabilite. "Unul va fi: Tulcea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Neamţ, Suceava şi din nou Galaţi. Cealaltă caravană va fi: Ploieşti, Piteşti, Craiova, Hunedoara, Alba, Mureş şi oraşele de pe Valea Prahovei. Practic, ne propunem ca timp de două săptămâni să stăm câte trei zile în fiecare din aceste judeţe, în capitala de judeţ şi în oraşele din judeţele respective pentru a-i ajuta pe voluntarii de acolo să strângă semnături şi să ajungem la acest prag de 20.000 de semnături care este absolut necesar pentru a avea o iniţiativă cetăţenească", a spus Barna.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza