Planuri mari la Ministerul Mediului, "Şcoala verde" şi mai mulţi bani pentru "Rabla"

Planuri mari la Ministerul Mediului,
Daniel Constantin, ministrul Mediului, a declarat că ministerul are în vedere mai multe măsuri pentru reducerea poluării, pornind de la îmbunătăţirea programelor "Rabla" şi "Casa Verde", până la iniţierea unui nou program, "Şcoala Verde", care să transforme instituţiile de învăţământ în unele independente energetic.

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că intenţionează să lanseze programul "Şcoala Verde", care presupune ca instituţiile de învăţământ să devină independente energetic, dar şi să crească suma alocată de stat pentru achiziţionarea unei maşini electrice.

Unele dintre măsurile despre care vorbeşte ministrul mediului sunt mai vechi, însă se doreşte îmbunătăţirea acestora. "Pot să vă spun că pentru maşini electrice vrem să venim cu o sumă mult mai mare decât a fost în trecut, ca şi primă pentru cei care vor să achiziţioneze, "Casa Verde", "Casa Verde Plus" sunt măsuri care au fost deschise şi în 2016, dar vrem să le îmbunătăţim", afirmă ministrul.

"Pentru Bucureşti, Iaşi, Braşov şi pentru alte oraşe care vor să aplice să prevină poluarea să lansăm un program de achiziţii de autobuze electrice, de perdele forestiere în jurul marilor oraşe, astfel încât, de asemenea, să reducem poluarea. Vreau să lansez un program "Şcoala Verde" prin care să încerc, pentru cât mai multe unităţi de învăţământ, să creăm autonomie energetică, să oferim o sumă de la fondul de mediu să îşi cumpere sisteme fotovoltaice sau alte sisteme şi să reducem consumul de energie", a mai spus Daniel Constantin.

După ce la 1 februarie 2017 a fost eliminat timbrul de mediu pentru maşini, Ministerul Mediului caută alte variante pentru a-i pune la plată pe cei care continuă să circule cu autoturisme care poluează, aflându-se, deocamdată, în discuţie rovigneta pentru toţi conducătorii auto, dar diferenţiată în funcţie de gradul de poluare al maşinii şi stickere colorate, ce ar urma să fie lipite pe parbriz, pentru accesul în anumite zone.

Comenteaza