Update PNL Cluj mai ia una în barbă de la Cîțu și Orban: Pierde în fața UDMR și funcția de secretar general adjunct al Guvernului?

PNL Cluj mai ia una în barbă de la Cîțu și Orban: Pierde în fața UDMR și funcția de secretar general adjunct al Guvernului?

Prefectul în funcție al Clujului, Mircea Abrudean, era considerat favorit pentru ocuparea acestei funcții. 

UPDATE - Liberalii clujeni mai au o șansă să se "reabiliteze" parțial după înfrângerile din ultimele zile. La Secretariatul General al Guvernului vor fi trei posturi de secretari generali adjuncți, așa că Mircea Abrudean mai are șansa numirii în funcție, în condițiile în care cele trei fotolii de SGA revin UDMR, USR-PLUS și PNL, conform algoritmului negociat în coaliție, au declarat pentru ZIUA de Cluj surse din PNL Cluj.

Știrea inițială: După ce a pierdut funcția de prefect în fața UDMR, PNL Cluj e pe cale să această o piardă și pe cea de secretar general adjunct al Guvernului. Printr-o decizie a premierului Florin Cîțu, Istvan Zahoranszki, susținut de UDMR, a fost numit în funcția în care liberalii clujeni sperau să îl trimită pe Mircea Abrudean.

Zahoranszki István are 44 ani, a terminat cursurile Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administraţie Publică în 2002. Este funcţionar public, lucrează din 2004 în administraţia publică în cadrul Primăriei Sighetu Marmaţiei.

Comenteaza