PNL Cluj şi-a desemnat candidaţii pentru parlament. Surprize pe lista finală. "Paraşutatul" rezistă

PNL Cluj şi-a desemnat candidaţii pentru parlament. Surprize pe lista finală.
Comitetul Director Judeţean al PNL Cluj şi-a stabilit joi seara candidaţii pentru cele două camere ale Parlamentului României.

După voturile din cele două organisme de conducere, al vechilor liberali, respectiv PDL, a venit rândul Comitetului de conducere judeţean reunit să facă penultimul pas în stabilirea celor care se vor bate pentru locurile care revin Clujului în viitorul for legislativ naţional. Ultimul cuvânt în creionarea formei finale a listelor de candidaţi îl va avea Comitetul Naţional Executiv al PNL.

Ordinea pe listele PNL Cluj, conform deciziei de joi seara, potrivit Secretarului General al PNL Cluj, Mircea Abrudean:

Camera Deputaţilor:

1. Florin Stamatian (aripa PDL)
2. Adrian Oros (vechiul PNL)
3. Candidat impus de conducerea centrală a PNL
4. Marius Mânzat (vechiul PNL)
5. Tudor Ştefănie (aripa PDL)
6. Munteanu Irina (vechiul PNL, din Câmpia Turzii)
7. Ovidiu Câmpean (aripa PDL, director în Primăria Cluj)
8. Mircea Puşcă (vechiul PNL, fost deputat)
9. Candidat încă nedesemnat de aripa PDL
10. Radu Zlati (vechiul PNL)

Senat:

1. Marius Nicoară (vechiul PNL)
2. Călin Tuluc (aripa PDL)
3. Alin Tişe (aripa PDL; doar ca să tragă lista în sus, nu pleacă de la şefia CJ Cluj)
4.Gabriela Gârboan (vechiul PNL, consilier judeţean)

Din cele 14 locuri de parlamentar care revin judeţului, PNL Cluj îşi propune să câştige 50 la sută, adică 7 locuri, 2 de senator şi 5 de deputat.

Dacă acest scenariu se va adeveri, se poate observa că vechiul PNL a renunţat la un loc eligibil din cele 3 care-i reveneau la Camera Deputaţilor, în favoarea candidatului "paraşutat" de la Bucureşti.

Cel sacrificat a fost secretarul general al PNL Cluj, Mircea Abrudean. Acesta a declarat pentru ZIUA de CLUJ că a decis de comun acord cu vechii liberali să se retragă el din cursă, pentru a nu excalada un posibil conflict cu colegii din aripa PDL, din două motive, este cel mai tânăr dintre cei trei candidaţi ai vechiului PNL din care unul trebuia să renunţe, deşi are 14 ani vechime în partid şi pentru că are alte proiecte pentru următorii patru ani.

Mircea Abrudean a precizat că nu ar fi avut nici un fel de restricţii din punct de vedere al criteriilor de integritate stabilite de PNL pentru candidaţi. Vechiul liberal a spus că are calitatea de suspect într-un dosar penal disjuns din dosarul de corupţie al fostului şef al CJ Cluj, Horia Uioreanu, dar că acest lucru trenează de peste 2 ani, fără să se mai întâmple nimic în dosar, iar această calitate nu i-ar fi interzis să candideze.

Până acum, spun surse liberale, numele candidatului "paraşutat" pe locul eligibil al PNL Cluj de la centrul PNL ar fi cel al lui Sorin Moldovan, preşedintele TNL, din Oradea, pe filiera unei relaţii de prietenie a tatălui acestuia cu fostul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, originar tot din Oradea.

 

Comenteaza