Ponta pregăteşte mutarea de MAT pentru prezidenţiale

Ponta pregăteşte mutarea de MAT pentru prezidenţiale
Analistul Rareş Bogdan susţine că urmează a treia suspendare a preşedintelui României, Traian Băsescu. El afirmă că în spatele acestui demers stau rezultatele dezastruoase ale guvernării Ponta.

"Atunci când economia este la pământ, când pe plan extern nu reuşeşti să punctezi ca premier şi ministru de Externe şi din punct de vedere politic faci greşeli după greşeli şi sari din <ordonanţă> în <ordonanţă> îţi rămâne un singur lucru de făcut. Vă întrebaţi care? Simplu! Încerci să provoci o nouă acţiune de suspendare a <"Tiranului de la Cotroceni>, pentru a muta întreaga temă a campaniei electorale pe formula <băşişti> - <antibăşişti>", afirmă Rareş Bogdan pe pagina sa oficială de pe reţeaua de socializare Facebook. 

În acelaşi timp, analistul susţine că singurul scop al celei de-a treia suspendări a preşedintelui Traian Băsescu, anunţată vineri de preşedintele Senatului şi liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, este cel de a ocupa scena publică cu o dispută care îl poate duce pe premierul Victor Ponta spre turul II al alegerilor prezindeţiale. 

"Deocamdată, o mică explicaţie: fără soluţii şi în picaj, puterea lui Ponta şi Tăriceanu anunţă a treia suspendare, care să împartă Parlamentul şi scena publică între cei care îl vor suspendat şi demis pe Băsescu - de parcă nu i s-ar sfârşi mandatul/mandatele şi aşa prea lungi - şi cei care se vor poziţiona împotriva suspendării. Împotrivă, pentru că înţeleg exact că, spre deosebire de 2007 şi 2012, acum ssupendarea are un singur scop: ocuparea scenei de o dispută acum falsă şi fără temei, dar care îl poate duce pe Ponta spre Turul 2 cu un scor trecut bine de 40%. Dar, mai ales, îl poate anula pe Klaus Johannis, scena fiind ocupată de Ponta/ Tăriceanu vs Macovei/ Udrea/ Băsescu, cu Klaus în offsaid", adaugă Rareş Bogdan.

Aceasta va fi de altfel şi tema de luni a emisiunii "Jocuri de Putere". "Voi pune pe masă întreaga arhitectură a acestei Mizerii de laborator spusă prin vocea liberalului roşu, Călin cel Leneş! Nu rataţi emisiunea, trebuie să terminăm cu ipocriţii!", promite Rareş Bogdan.

Comenteaza