Premierul desemnat al Republicii Moldova, Ion Sturza, are afaceri imobiliare la Cluj

Premierul desemnat al Republicii Moldova, Ion Sturza, are afaceri imobiliare la Cluj
Acesta controlează, printr-un fond de investiţii, Liberty Technology Park, ce a luat naştere pe platforma fabricii de mobilă Libertatea.

 

Clujul este o oportunitate de investiţii. Cred în viitorul industriei IT de la Cluj", declara, în decembrie 2013, Ion Sturza, cel care controlează fondul de investiţii prin care se dezvoltă Liberty Technology Park, odată cu inaugurarea primei faze a acestui proiect.

Liberty Technology Park este un parc tehnologic privat, un proiect dezvoltat de Fribourg Development, divizia de real estate a fondului de investiţii Fribourg Capital, controlat de omul de afaceri Ion Sturza.

Proiectul constă în 8 clădiri distincte, care vor fi finalizate în 3 etape. Investiția până în 2015 a fost de peste 12 milioane de euro. Faza a II-a a proiectului a fost finalizată în luna aprilie 2015, clădirile de birouri D și E având o suprafața totală închiriabilă de 11.250 m2. Odată cu noile clădiri de birouri, s-a finalizat și reconversia totală a fostei fabrici Libertatea. Încă din faza de execuție, peste 40% din suprafața închiriabilă a celor două clădiri a fost deja precontractată, anunţă site-ul oficial al companiei.

În iulie 2015, Liberty Technology Park a inaugurat prima priză pentru mașini electrice din Cluj-Napoca. Proiectul, realizat în parteneriat cu Siemens România, a presupus montarea noului model de priză Sentron 5TT3201-1KK25 în parcarea parcului tehnologic.

Omul de afaceri Ion Sturza este candidatul desemnat luni de către președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pentru funcția de premier, informează agenția de presă Unimedia, citată de agerpres.ro.

Anunțul a fost făcut în după-amiaza zilei de luni de către Timofti, după consultările pe care le-a avut cu liderii Partidului Democrat (PDM), Partidului Liberal-Democrat (PLDM), Partidului Liberal (PL) și Grupului Leancă, precum și după vizita lui Sturza la Președinția Moldovei .

Ion Sturza a mai deținut funcția de prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 19 februarie 1999-12 noiembrie 1999.

Imediat ce a fost desemnat de către Nicolae Timofti pentru funcția de premier, Sturza a declarat că este gata să-și asume această răspundere și vrea să fie alături de popor în aceste momente. Totodată, acesta a afirmat că urmează să inițieze consultări cu partidele parlamentare, pentru a obține o majoritate politică.

 

 

Comenteaza