Premierul Ungariei, la Cluj: "Sunt de acord cu salvarea şi ajutorarea migranţilor, dar nu în Europa"

Premierul Ungariei, la Cluj: "Sunt de acord cu salvarea şi ajutorarea migranţilor, dar nu în Europa"

Premierul Ungariei, Orban Viktor, s-a declarat de acord cu afirmaţiile Papei Francisc privind salvarea migranţilor de la înec şi la ajutorarea lor, spunând, însă, că ajutorul trebuie acordat în ţările de origine ale acestora, nu să fie importată problema în Europa.

Întrebat, miercuri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, dacă este de acord cu mesajele Papei Francisc privind sprijinirea migranţilor, Orban Viktor a spus că atitudinea autorităţilor italiene, care au decis să nu mai permită migranţilor să vină pe mare în ţară, a dus la salvarea de vieţi omeneşti.

„În ceea ce priveşte declaraţiile Sanctităţii Sale, două lucruri pot să vă spun, sunt de acord cu ambele. El cere să ducem o politică pentru a fi cât mai puţini cei care se îneacă în mare şi eu sunt absolut convins că cei care exprimă clar că emigranţii fără niciun fel de înregistrare, fără niciun fel de sprijin nu merită să plece din ţările lor, să se îmbarce, eu cred că noi, prin atitudinea noastră, salvăm vieţi omeneşti. Dl. Salvini a exprimat clar că nu merită să se plece de pe malurile africane, pentru că Italia nu o să-i lase să intre şi cu această poziţie a Italiei s-a redus considerabil numărul migranţilor, deci s-au salvat vieţi umane. Sunt absolut convins că această politică care apără Italia a salvat mult mai multe vieţi umane faţă de acea politică care îi ademeneşte în permanenţă pe migranţi, îi ademeneşte să abordeze o cale periculoasă, pentru că astfel pierd mult mai multe vieţi umane. Asta este realitatea”, a spus Orban, citat de Mediafax.ro.

Potrivit acestuia, problemele trebuie rezolvate în ţările de unde provin migranţii. „Este datoria noastră de creştini şi de oameni, însă ajutorul trebuie dus acolo unde problema există şi nu problema importată în Europa”, a conchis premierul Ungariei. Întrebat, miercuri, la Cluj-Napoca, despre relaţia FIDESZ cu PPE, Orban Viktor a spus că problema cea mai importantă pentru partidul pe care îl conduce este să poată împiedica migraţia.

 

Comenteaza