Președintele Iohannis a convocat CSAT! Consumul de droguri, pe ordinea de zi

Președintele Iohannis a convocat CSAT! Consumul de droguri, pe ordinea de zi
| Foto: csat.presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pe 12 octombrie, la Palatul Cotroceni, a informat, miercuri, Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a reuniunii sunt incluse subiecte referitoare la consumul de droguri sau alte substanţe stupefiante de către tineri sau elevi - risc major la adresa siguranţei individuale şi naţionale; evoluţiile privind situaţia de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei - implicaţii pentru România; planul de înzestrare a Armatei României 2024 - 2033.

În cadrul şedinţei CSAT vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale, a menţionat Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, pe 11 septembrie, că subiectul referitor la consumul de droguri în rândul tinerilor, pe care îl consideră un fenomen alarmant, va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei CSAT.

"Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel. Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale", a spus şeful statului, la deschiderea anului şcolar de la Şcoala gimnazială nr. 162 din Capitală.

El a subliniat importanţa comportamentelor preventive şi responsabile.

"Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun", a afirmat Iohannis.

Şeful statului a adăugat că prin educaţie şi conştientizare se poate "construi o barieră solidă împotriva acestor ameninţări". De asemenea, preşedintele Iohannis a punctat că este vital să fie implementate programe de educaţie pentru sănătate în şcoli, care să le ofere elevilor toate informaţiile şi instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase.

Precedenta şedinţă a CSAT a avut loc pe 6 iulie.

loading...
Comenteaza