Prima demisie după eşecul PSD în Cluj-Napoca

Prima demisie după eşecul PSD în Cluj-Napoca
Până în acest moment un singur social-democrat şi-a asumat, prin demisia din funcţie, eşecul ruşinos suferit de PSD la alegerile locale din Cluj-Napoca.

După două săptămâni de la alegeri nu există în politica clujeană decât o singură demisie din funcţie urmare a rezultatelor din 5 iunie. E vorba de social-democratul Horia Nasra care a renunţat la funcţia de preşedinte al TSD Cluj-Napoca la doar câteva ore de la aflarea rezultatului alegerilor la nivelul municipiului, dar a ales să păstreze o discreţie totală legat de acest gest.

Nici acum, după două săptămâni, nu este mult mai vorbăreţ legat de acest subiect. „Confirm faptul că am demisionat din funcţie, dar nu doresc să fac alte comentarii", au fost singurele cuvinte rostite de Nasra.

Odată cu demisia din fruntea organizaţiei municipale a tineretului social-democrat, Nasra a pierdut şi funcţia de vicepreşedinte al PSD Cluj-Napoca care, conform statutului îi revine de drept preşedintelui orgnizaţiei de tineret. Odată, însă, ce mandatul de consilier local proaspăt obţinut îi va fi validat, el va reveni în biroul municipal al PSD Cluj-Napoca în calitate de membru de drept. Nasra nu a renunţat şi la funcţia de purt[tor de cuvânt al PSD Cluj, apreciind că, din acest punct de vedere, şi-a îndeplinit cu succes atribuţiile.

Interesant este că, dacă Nasra a considerat de cuviinţă să-şi asume, ca liderilor al tinerilor, o parte din eşecul PSD în municipiu, nu de aceeaşi părere este locţiitorul său, Cătălin Croitoru, care nu pare dispus să renunţe prea curând la funcţia proaspăt obţinută, fie ea şi cu caracter interimar, fiind, ca secretar general al organizaţiei, numărul doi la comandă.

„Tehnic, voi prelua interimar funcţia de preşedinte după o şedinţă de birou pe care încă nu am convocat-o. Nu va trebui neapărat să organizăm alegeri foarte repede; vom putea continua cu interimatul până la viitoarele alegeri. Sigur, biroul va decide dacă vom continua în această formulă sau vom face alegeri, dar, în opinia mea, nu e cazul. Din punctul meu de vedere, noi, organizaţia municipală de tineret, ne-am făcut treaba.

Avem doi consileri locali plus Dan Morar, care a fost preşedinte la tineret, practic, putem spune că avem trei consilieri. Din acest punct de vedere suntem cea mai bună organizaţie din ţară. Nu cred că mai există vreo organizaţie de tineret cu atâţia consilieri locali, mai ales la nivelul unui municipiu reşedinţă de judeţ de talia Clujului. Sigur, ne asumăm şi noi om parte din vină pentru rezultatul slab din municipiu, dar nu noi am luat deciziile privind strategia de campanie şi candidaturile", a afirmat Croitoru.

La rândul său, liderul organizaţiei judeţene a TSD, Vladimir Mătuşan, îşi apără subordonaţii. „A fost decizia sa personală, chiar am discutat cu el, pentru că nu e nici el vinovat, nici organizaţia de ceea ce s-a întâmplat la alegeri în municipiu - noi am făcut tot ce a depins de noi, dar a fost decizia lui pur personală să-şi asume rezultatul slab din Cluj-Napoca.

Va urma un birou judeţean unde vom decide interimatul şi sigur, Ca unul care s-a implicat extrem de mult, Cătălin (Croitoru - n. red.) merită să preia interimatul. Pe urmă vom organiza alegeri, dar n-aş putea să vă spun când. Asta biroul va decide", a declarat Mătuşan.

Comenteaza