Primarul din Baciu, demis de prefect. Președintele PSD Cluj: "Va ataca în instanță această decizie și cred că va câștiga"

Primarul din Baciu, demis de prefect. Președintele PSD Cluj: "Va ataca în instanță această decizie și cred că va câștiga"

Primarul din Baciu, Ioan Florin Mureșan, a fost demis prin ordin de prefect, după ce a fost declarat incompatibil printr-o hotărâre judecătorească definitivă. 

Edilul din Baciu a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI) la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), fiind găsit incompatibil în perioada 2012-2013, când a deținut mai multe funcții simultan. "S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2012  - 18 octombrie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, diferite funcții de conducere ori de execuție la diferite societăți comerciale,încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003", se arată în documentul ANI din 2015. Instanţa a admis însă primarului cererea de sesizare a Curţii Constituţionale pentru soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 87 alin. 1 lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Prefectul Clujului, Ioan Aurel Cherecheș, a emis ordinul de încetare a mandatului înainte de termen, ordin care poate fi contestat în instanță: "Am emis ordinul de încetare a mandatului înainte de termen. Se poate ataca în contencios, aici la Cluj, dar atacarea de către cealaltă parte nu înseamnă automat suspendarea ordinului, ci va trebui să decidă instanța dacă îl suspendă sau nu", a declarat prefectul pentru ZIUA de CLUJ. 

Președintele PSD Cluj, Horia Nasra, a afirmat, într-o conferință de presă, că decizia va fi atacată în contencios și că, probabil, Ioan Florin Mureșan se va întoarce la Primăria Baciu. Liderul social-democrat a adăugat că Mureșan este cel mai bun primar din Baciu de după revoluție și unul dintre cei mai buni din județ.

"Sunt convins că va ataca în instanță această decizie și cred că va câștiga. Domnul primar Mureșean a avut niște performanțe deosebite în comuna Baciu și este probabil cel mai bun primar pe care l-a avut Baciu după 1990, după revoluție și este unul dintre cei mai buni primari din Cluj. A atras atât fonduri europene, cât și guvernamentale. Acolo avem viceprimar și majoritate în consiliul local", a transmis Horia Nasra.

Primarul Ioan Florin Mureșan nu a putut fi contactat până la momentul publicării articolului. 

Comenteaza