Primul clujean ajuns preşedinte de partid, după Emil Boc

Primul clujean ajuns preşedinte de partid, după Emil Boc
Este cel de-al optulea clujean care ajunge să conducă un partid la nivel naţional de la Revoluţie încoace, după Virgil Andrei Vâţă (lider al primului partid înfiinţat în România în decembrie 1989, denumit Partidul Democrat din Cluj), Gheorghe Funar - PUNR, Andrei Marga - PNŢCD, Radu Sârbu - PNŢCD, Cozmin Guşă - PIN, Lavinia Şandru - PIN şi Emil Boc - PD (PDL).

Medicul Şerban Rădulescu a devenit clujeanul cu cea mai înaltă funcţie într-un partid politic la ora actuală. El conduce, începând de joi, Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal (PPUSL).

PPUSL s-a format în 2015, la iniţiativa mai multor membri ai fostului Partid Conservator, în momentul în care PC a fuzionat cu Partidul Liberal Reformator al lui Călin Popescu-Tăriceanu, formând ALDE. Membrii PC nemulţumiţi de decizia preşedintelui de atunci, Daniel Constantin, care se distanţase de "părintele fondator" Dan Voiculescu, au decis formarea PPUSL.

"Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) este un partid nou, fondat de tineri care cred si sustin doctrina umanista fondata de profesorul Dan Voiculescu in 1992, precum si de lideri marcanti ai PC", anunţau la acea vreme reprezentanţii aripii anti-Constantin.

Revenind în actualitate, Rădulescu a preluat frâiele PPUSL în urma unor şedinţe ale conducerii naționale a partidului, Biroul Executiv Permanent și Consiliul Național, în care a fost luat în discuţie stadiul organizării partidului.

Maria Grapini, fost ministru în Guvernul Ponta şi, până joi, copreşedinte PPUSL, alături de Rădulescu, a demisionat din funcţie, aşa că medicul clujean a rămas singur pe fotoliul de preşedinte al partidului

Din echipa lui Rădulescu fac parte Lorena Iordache - secretar general, Ioan Ghișe, Daniel Ionașcu şi Cristian Popescu Piedone - vicepreședinţi. El va conduce partidul până la viitorul congres, care va avea loc abia după organizarea organizarea filialelor județene PPUSL și cele de sector, din municipiul București.

Rădulescu spune că a fost luat pe nepregătite de decizia lui Grapini. „Eram în concediu. După rezultatele din alegerile locale, pe care eu le consider normale, ţinând cont de dimensiunea PPUSL, doamna Grapini şi-a manifestat nemulţumirea faţă de ce se întâmplă în partid, a demisionat şi a spus că va rămâne simplu membru.

S-a decis să rămân eu preşedinte până la viitorul congres, care să se organizeze după alegerile parlamentare, pentru că nu mai e timp şi de alegeri interne acum. Sigur că, în perspectiva alegerilor din toamnă, ne gândim la alianţe, pentru că suntem destul de lucizi să ne dăm seama că de unii singuri n-avem nici o şansă să intrăm în parlament. Încă n-am demarat negocieri cu nimeni, dar va trebui să o facem în cel mai scurt timp", a declarat Rădulescu.

Rădulescu este cel de-al optulea clujean care ajunge să conducă un partid la nivel naţional de la Revoluţie încoace, după Virgil Andrei Vâţă (regizor, lider al primului partid înfiinţat în România în decembrie 1989, denumit Partidul Democrat din Cluj), Gheorghe Funar - PUNR, Andrei Marga - PNŢCD, Radu Sârbu - PNŢCD, Cozmin Guşă - PIN, Lavinia Şandru - PIN şi Emil Boc - PD (PDL).

Comenteaza