PRO România Cluj: Autoritățile să pregătească spitalele locale pentru Scenariul 4

PRO România Cluj: Autoritățile să pregătească spitalele locale pentru Scenariul 4

PRO România Cluj solicită autorităților să sprijine urgent spitalele clujene cu necesarul de echipamente de protecție, dezinfectanți și alte consumabile indispensabile, pentru cel puțin două luni de acum înainte.

”În câteva zile sau chiar ore vom intra în Scenariul 4, iar doctorii și asistentele din spitalele clujene sunt expuși în fața unui pericol despre care existau informații încă din luna februarie. Cum e posibil așa ceva? Se fac campanii umanitare pe facebook, există grupuri de ajutor online și fiecare donează ce poate. E impresionantă mobilizarea comunității clujene și spiritul civic de care dau cetățenii dovadă și le mulțumim și noi pentru asta, dar responsabilitatea primară e a autorităților”, atrag atenția liderii PRO România Cluj, după ce au identificat mai multe grupuri pe facebook unde medicii și asistentele cer ajutor public.

De asemenea, PRO România Cluj solicită mai multă transparență, solidaritate și operativitate la nivel decizional județean, pentru a preveni colapsul spitalelor clujene în vârful pandemiei.

”Solicităm autorităților județene și municipale să prezinte public informații la zi despre achizițiile care se fac pentru dotarea spitalelor clujene în vederea gestionării acestei pandemii. Trebuie să știm pentru cât timp sunt acoperite spitalele noastre și cu ce soluții vin autoritățile pentru a pregăti perioada imediat următoare. Le oferim sprijinul și expertiza noastră pentru identificarea unor soluții, știm că există un centru de comandă la nivel județean care poate furniza informații despre sursele de unde se pot face achiziții. Îi rugăm pe toți cei implicați în structurile decizionale locale și județene să renunțe la orgolii și calcule politice și să apeleze la toți specialiștii care pot contribui cu soluții eficiente în aceste momente. E nevoie de solidaritate și de operativitate”, a declarat Remus Lăpușan, liderul PRO România Cluj.

Comenteaza