Procesul lui Marian Oprișan, amânat pe 2 octombrie

Procesul lui Marian Oprișan, amânat pe 2 octombrie
Procesul în care președintele Consiliului Județean (CJ) Vrancea, Marian Oprișan, este acuzat de mai multe fapte penale a fost amânat pe 2 octombrie, printr-o decizie a Curții de Apel Cluj.

Avocatul lui Marian Oprișan, Gheorghiță Mateuț, a afirmat că la termenul de marți nu au fost aduse probe noi în cauză. "Au fost reaudiați 11 martori, dar nu au fost aduse elemente noi de către persoanele audiate, ci declarațiile lor întăresc și mai mult justețea primei hotărâri, de achitare a domnului Oprișan. Nu s-au propus probe noi", a precizat el, citat de Mediafax.

La rândul său, Marian Oprișan a declarat că se va prezenta la toate termenele, inclusiv la cel din 2 octombrie și că se va supune deciziei magistraților. "Aș vrea să se termine. Nu m-am așteptat să vină 11 din cei 12 martori solicitați. Eu sunt supus deciziei finale a magistraților, garanți ai statului de drept în România și ai justiției din România", a menționat Oprișan.

Pe 23 iunie, Curtea de Apel Cluj amânat pentru 8 septembrie procesul lui Marian Oprișan, pentru reaudierea a 12 martori.

Curtea de Apel Cluj urma să se pronunțe, pe 23 iunie, în procesul în care Marian Oprișan este acuzat de mai multe fapte penale, după ce DNA a formulat apel împotriva unei sentințe prin care acesta fusese achitat. În cele din urmă, instanța a decis să reaudieze 12 martori pe 8 septembrie.

Pe 6 februarie 2015, Marian Oprișan a fost achitat de o instanță a Judecătoriei Cluj-Napoca în dosarul "Căprioara", în care a fost acuzat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) de abuz în serviciu și de fals și uz de fals, dar DNA a formulat apel.

Comenteaza