PSD reclamă lucrările proaste la centura Vâlcele - Apahida: "E compromisă, iar costurile vor depăşi 200 milioane de euro" VIDEO

PSD reclamă lucrările proaste la centura Vâlcele - Apahida:
Scandal pe centura de ocolire a Clujului:preşedintele PSD Cluj-Napoca spune că lucrările sunt făcute de mântuială şi că în cel mai bun caz acestea vor rezista până la deschiderea oficială. Aici bugetul iniţial a fost estimat la 64 milioane de euro, dar acum costurile depăşesc 156 milioane de euro.

 

O pânză freatică mare în zona dealului Feleacului este explicaţia pentru lucrările de consolidări, pentru că aceasta cauzează alunecări de teren. "Ar fi trebuit un traseu alternativ, care e drumul roman din zonă. Grinzile au fost montate cu săpături la 17 metri, când trebuiau 30 de metri adâncime. Lucrarea e compromisă, nu sunt lucrări de dilatare ci grinzile sunt fracturate. Traseul e foarte dificil şi foarte greu. Există experienţe negative în România", a spus Jorj, care oferă şi explicaţia pentru creşterea masivă a preţului: consolidările cauzate de alunecările de teren sunt foarte scumpe. Jorj spune că lucrările de consolidare vor fi necesare pe toată durata existenţei centurii de ocolire. "Proiectul iniţial nu a prevăzut această metodă de consolidare. Au bănuit că metoda va creşte factura cu până la 20% şi s-au trezit cu dezastrul acesta", a spus preşedintele PSD Cluj-Napoca.

"Am consultat specialişti, am fost pe traseul centurii. Mi-am pus întrebarea dacă este o prostie criminală sau o lăcomie nesimţită. Este concluzia la care ajungi când vezi cum au fost conduse lucrările pentru centura Vâlcele-Apahida", a spus Jorj.

El spune că a fost sâmbătă pe traseul centurii. "Se lucrează ca meşterul Manole. Se toarnă ciment, se bagă fier - beton şi drenuri iar muncitorii speră să vină seceta pentru ca lucrările să poată dura până sâmbătă, când e deschiderea oficială", a explicat preşedintele PSD Cluj-Napoca.

"Poate, după modelul meşterului Manole, premierul Boc îl va sacrifica pe directorul DRDP, Ion Pantelimon, şi sper ca aceasta să se întâmple. Poate atunci lucrările vor merge mai bine", a spus Jorj.

Acesta a amintit de centura de ocolire a oraşului Gherla, care a fost închisă la câteva zile după inaugurare din cauza alunecărilro de teren. "Domnul Boc nu are simţul ridicolului", a explicat el.

 

Comenteaza