PSD renunţă la mitinguri, după anunţul decesului Regelui Mihai

PSD renunţă la mitinguri, după anunţul decesului Regelui Mihai
PSD a anunţat că renunţă la mitingurile anunţate pentru acest sfârşit de săptămână, după ce Casa Regală a României a anunţat că Regele Mihai a decedat.

"În aceste momente triste pentru toată naţiunea, este mai important să ne gândim la ceea ce ne uneşte, la dezideratele la care aspiră toţi românii, de aici din ţară şi de pretutindeni. Prin urmare, PSD anunţă oficial că nu va mai organiza mitingurile care erau programate pentru finalul acestei săptămâni. În aceste zile, cel mai important este să cinstim onoarea Majestăţii Sale, drept pentru care PSD îşi va suspenda toate acţiunile politice prevăzute pentru această perioadă şi să arătăm respectul cuvenit", a anunţat PSD printr-un comunicat de presă.

Duminică, PSD a anunţat că va organiza mitinguri împotriva statului paralel şi ilegitim în Bucureşti şi în oraşele mari, mesajul fiind "aceasta este majoritatea", secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, declarând că decizia a fost luată la presiunea românilor.

"Ne-am întâlnit pentru că preşedinţii organizaţiilor judeţene au cerut această întâlnire cu Liviu Dragnea şi cu conducerea partidului. Mâine (luni - n.r.) va avea întâlnire cu restul preşedinţilor de judeţe. S-a stabili azi să facem un miting şi noi, un miting de protest. Mitingul nostru nu este pentru susţinerea Guvernului, nu pentru susţinerea lui Dragnea, a coaliţiei sau a programului de guvernare, pentru că astea deja au fost votate anul trecut de români. Va fi un miting împotriva statului paralel şi ilegitim, un miting împotriva abuzurilor, un miting împotriva ascultării telefoanelor, împotriva încălcărilor drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, un miting împotriva celor care consideră că din funcţiile pe care le au, nealese, pot să încalce Constituţia şi legile ţării şi să-şi constituie un grup organizat în care decid ei ce şi cum. Este un miting care arată care este adevărata majoritate în România, un miting pe care românii l-au cerut", declara duminică secretarul general adjunt al PSD Codrin Ştefănescu.

Un astfel de miting era anunţat, pentru sâmbătă, şi la Cluj-Napoca. "Eu sunt pentru un miting, pentru românism şi împotriva abuzurilor de tot felul, foarte foarte multe lucruri, nici nu trebuie decât să ne uităm la dumneavoastră în mass media ca să vedem despre ce este vorba. Reafirmarea unor valori ale democraţiei cred că este necesară, trăim vremuri cel puţin interesante ca să nu le băgăm în altă categorie şi care nu sunt conforme cu valorile democratice", spunea şi senatorul PSD Vasile Ilea.

Parlamentarii clujeni ai opoziţiei nu au văzut cu ochi buni mesajele de mobilizare ale PSD. Senatorul USR de Cluj Mihai Goţiu spunea că nu are nimic împotrivă că "Dragnea, Codrin Ștefănescu, Manda, Olguța, Firea și alți tovarăși și tovarășe din vârful PSD și-au pus în gând să scoată sute de mii de oameni în stradă pentru a-și apăra baroniile și penalii", pentru că trăim într-o ţară în care libertatea de exprimare este garantată, dar are o problemă cu mesajele de mobilizare ale PSD. Mai multe detalii AICI. 


 

Comenteaza