PSD şi ALDE cer demiterea Annei Horvath din funcţia de viceprimar. Majoritatea PNL-UDMR o susţine, deocamdată

PSD şi ALDE cer demiterea Annei Horvath din funcţia de viceprimar. Majoritatea PNL-UDMR o susţine, deocamdată
Consilierii locali PSD+ALDE solicită conducerii PNL+UDMR înlocuirea din funcţia de viceprimar a Annei Horvath.

PSD Cluj-Napoca a mai cerut demisia viceprimarului Anna Horvath în luna octombrie 2016, când DNA a pus-o sub control judiciar, dar fără nici un rezultat.

„Intrucât de peste 3 luni primăria funcţionează fără 1 viceprimar există un blocaj în activitatea acestei instituţii, trebuie găsită o soluţie rapidă pentru rezolvarea situaţiei.

Vorbim şi de un prejudiciu de imagine adus municipiului Cluj Napoca prin perpetuarea acestei stări de compromis între PNL şi UDMR, nu putem tolera ca un viceprimar anchetat şi trimis în judecată de DNA, aflat sub control judiciar, să ocupe această funcţie de înaltă reprezentare.

Menţinerea în funcţie reprezintă o complicitate tacită a primarului Emil Boc la toate posibilele acte de trafic de influenţă făcut de Ana Horvath", a declarat liderul de grup al consilierilor locali PSD+ALDE, Dan Morar.

La rândul său, consilierul local Adrian Muresan-ALDE a spus: „Vom susţine înlocuirea din funcţie a doamnei Ana Horvath pentru raţiuni de bună funcţionalitate a primăriei, problemele cetăţenilor trebuie rezolvate în ritm normal, soluţia trebuie să vină de la actuala majoritate".

Preşedintele executiv al PNL Cluj-Napoca, Radu Moisin, a declarat pentru ZIUA de CLUJ că cererea PSD-ALDE nu a fost discutată în Biroul politic municipal al partidului, care nu s-a întrunit încă anul acesta, şi în consecinţă va exprima un punct de vedere doar după o decizie a partidului în acest caz.

Cert este faptul că până acum, majoritatea PNL-UDMR din consiliul local nu a dat nici un semn că ar vrea să o schimbe din funcţie pe Anna Horvath.

Liderul UDMR Cluj, Csoma Botond, a afirmat că partidul nu are de gând să ia faţă de Horvath măsura retragerii sprijinului politic, după trimiterea acesteia în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). "Nu vom face nici un demers politic, prezumţia de nevinovăţie funcţionează şi în această fază juridică aşa cum a funcţionat şi până acum. Nu vom lua nicio decizie, nicio măsură", a declarat Csoma.

Astfel, fără susţinerea consilierilor PNL şi UDMR, demersul PSD-ALDE nu va avea nici un efect.

 

 

Comenteaza