Radicalii maghiari din Transilvania, jigniţi de noul nume al aeroportului din Cluj

Radicalii maghiari din Transilvania, jigniţi de noul nume al aeroportului din Cluj
Un partid radical al maghiarilor din Transilvania se revoltă după ce Consiliul Judeţean Cluj a botezat aeroportul din oraş cu numele lui Avram Iancu. "Cultul ostentativ al lui Avram Iancu lezează sensibilitatea comunităţii maghiare", spun reprezentanţii partidului.

Organizația județeană Cluj a Partidului Popular Maghiar din Transilvania "dezaprobă ferm" decizia Consiliului Județean Cluj, în urma căreia aeroportul din Cluj se va numi „Avram Iancu". "Cultul ostentativ al lui Avram Iancu lezează sensibilitatea comunității maghiare, ar fi mai corect dacă aeroportul ar purta numele unui personaj larg acceptat din Transilvania", arată reprezentanţii partidului. Aceştia adaugă că maghiarii din comunitate au fost omişi din consultarea publică despre care preşedintele CJ Cluj Horea Uioreanu spune că a stat la baza deciziei de botezare a aeroprtului.

Vicepreşedintele PPMT Kiraly Melinda şi preşedintele PPMT Cluj Soos Sandor cer prezentarea publică a metodologiei și a rezultatelor sondajului la care s-a referit Horea Uioreanu, dar şi organizarea unei dezbateri publice reale, "la care va fi ascultată și opinia comunității maghiare". În plus, PPMT mai cere retragerea deciziei și denumirea aeroportului "după încheierea dezbaterii publice, în conformitate cu voința opiniei publice".

Consiliul Judeţean a decis în şedinţa de luni botezarea aeroportului din Cluj-Napoca cu numele "crăişorului munţilor", Avram Iancu.

Comenteaza