Video Rămâne coaliția PSD-PNL la guvernare și după alegeri? Șeful SGG, clujeanul Mircea Abrudean: „Este singura care poate asigura stabilitate și performanță României”

Rămâne coaliția PSD-PNL la guvernare și după alegeri? Șeful SGG, clujeanul Mircea Abrudean: „Este singura care poate asigura stabilitate și performanță României”
| Foto: Facebook.com/Mircea Abrudean

Secretarul General al Guvernului este de părere că social-democrații și liberalii sunt singurii care pot guverna împreună țara în actualul context economic și geopolitic.

Mircea Abrudean a explicat, la ZIUA LIVE, decizia liderilor coaliției de comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale.

Coaliția a decis comasarea alegerilor europarlamentare cu locale. Cred că este decizia corectă pentru România. Se întâmplă în mai multe țări o astfel de comasare anul acesta. Cred că este o dovadă de maturitate a acestei construcții politice. Alianța pentru europarlamentare este făcută pentru a întări poziția României la Bruxelles. Ambele partide, PSD și PNL fac parte din cele mai puternice familii europene.

Sunt mai mulți factori care au dus la decizia de a merge împreună cu PSD la alegerile parlamentare. La nivel local vom merge pe liste separate, deci decizia de la Sinaia rămâne în picioare. Putem discuta poate de o schimbare de tactică, având în vedere toate elementele nou apărute în contextul geopolitic internațional. Consider că este o decizie înțeleaptă.

Cu siguranță vor fi tensiuni între PSD și PNL. Mai ales la alegerile locale, știm că orgoliile sunt extrem de mari. Va ține foarte mult de modul în care cele două mari partide își vor face strategia de campanie. Circulă tot felul de scenarii despre ce va fi în viitor. Din ce știu eu, nu a fost încă o discuție despre un candidat comun la prezidențiale”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Mircea Abrudean.

Amintim, preşedintele PSD și premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că, în contextul politic actual, nu se poate creiona altă coaliţie, din 2025, decât în jurul PSD și PNL, care. deși sunt adversari, guvernează împreună „pentru interesul românilor”.

Fostul prefect al Clujului a comentat afirmația făcută de liderul social-democraților și este de aceeași părere.

„Cred că totul va depinde de rezultatul de la europarlamentare și locale. Vor urma apoi discuții în acest sens. Această coaliție a fost cea mai bună decizie în interesul României. Cifrele economice arată acest lucru. Cred că această guvernare va trebui să meargă înainte. Vom vedea și decizia românilor de la vot. Este singura coaliție care poate asigura stabilitate și performanță României pe mai departe” -  Abrudean.
Comenteaza