Rareș Bogdan lansează informația care cutremură scena politică

Rareș Bogdan lansează informația care cutremură scena politică
Jurnalistul Realitatea TV Rareș Bogdan lansează pe piață o informație care, dacă s-ar concretiza pe 11 decembrie, ar fi cea mai mare surpriză din istoria postdecembristă. El susține că UDMR are mari probleme să intre în Parlament și s-ar putea să avem chiar o foarte mare surpriză din acest punct de vedere.

"Cei de la UDMR sunt pur și simplu disperați. Nu reușesc nici cum să strângă mai mult de 350.000 de voturi și ei au nevoie de aproximativ 400.000 pentru a intra în Parlament. Sunt disperați și tocmai din acest motiv au radicalizat toate mesajele, din acest motiv au radicalizat mesajele cei de la Budapesta și tot din acest motiv vine Viktor Orban în România. Există, pentru prima oară, riscul real ca UDMR să nu intre în Parlament", a explicat Bogdan.

O eventuală ieșire a UDMR de pe scena politică ar dăuna în mod special celor de la PNL, care au bătut palma cu maghiarii și vor face alianță, după alegerile din 11 decembrie. De asemenea, Bogdan susține că există o spirală a tăcerii în jurul PMP și ALDE, partide care au un discurs anti-sistem, iar oamenilor le vine greu să recunoască că vor vota cu aceste partide.

"Există o spirală a tăcerii din partea oamenilor care consideră că sistemul și lupta anticorupție nu se desfășoară corect, dar la sondajele de opinie nu răspund corect cu cine vor vota. De această spirală a tăcerii vor beneficia PMP și ALDE, care vor obține un scor mai mare decât se vede acum în sondaje, un scor de 7-8%. Fără Vasile Blaga în fruntea oștilor, primari PDL din Ardeal au virat către Traian Băsescu. Nu primari importanți, nu foarte multe voturi, dar care pentru Băsescu sunt foarte importante", a mai spus Bogdan.

În ceea ce privește PSD și PNL, jurnalistul Realitatea TV consideră că aici jocul este destul de simplu. "Dacă PSD face peste 40%, atunci au șanse mari să facă majoritatea, însă dacă nu vor trece de 40%, PSD și Liviu Dragnea au probleme mari. La PNL totul ține de cum va performa acest partid.

Părerea mea este că, în ciuda sondajelor, care dau PNL la 22-25%, liberalii vor scoate 27-28%, pentru că în teritoriu au infrastuctură, au 1.100 de primari. Eu nu cred că primarii PDL din Ardeal se vor preda în fața PSD, nu cred că nu vor lupta. Au interesul propriu să lupte și o vor face", a mai precizat Rareș Bogdan.

El susține că PSD va avea un mare sprijin din partea PRU, partid pe care îl vede intrând în Parlament. "Ajutorul lui Victor Ponta, o campanie extrem de agresivă și faptul că ei au reprezentanți în toate secțiile de votare, ei bine, s-ar putea să avem o mică surpriză și PRU să intre în Parlament. Asta ar ajuta foarte mult PSD", mai susține jurnalistul Realitatea TV.

În ceea ce privește USR, Bogdan spune că aceștia sunt foarte greu de prins într-un tipar și scorul lor este unul imprevizibil. "Nu știu ce vor face cu infrastuctura din țară, pentru că nu au deloc. Să vedem cum va fi la aceste alegeri, pentru că este prima oară când sunt monitorizate cu camere video. Poate asta îi va ajuta, în mod special, pe cei de la USR", a mai adăugat Rareș Bogdan.

Acesta lansează și o variantă de premier a PSD și susține că propunerea social-democraților va fi Vasile Dâncu. Cu toate acestea, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că a avut o conversație cu Dâncu și acesta a declinat oferta de a fi luat în calcul pentru funcția de premier, scrie stiripesurse.ro.

Comenteaza