Remus Lăpuşan nu mai este preşedintele PSD Cluj. Numire surpriză în funcţia de şef interimar

Remus Lăpuşan nu mai este preşedintele PSD Cluj. Numire surpriză  în funcţia de şef interimar
Remus Lăpuşan şi-a prezentat demisia, iar conducerea PSD a dizolvat şi Biroul Permanent Judeţean al partidului. Primarii social democraţi din judeţ şi tinerii vor face parte din noua conducere.

UPDATE, ora 20.42

La câteva ore după ce informaţiile au devenit publice, PSD Cluj a dat un comunicat de presă pe această temă, pe care îl prezentăm integral mai jos:

"În urma demisiei dlui. Remus Lăpușan și a analizei rezultatelor alegerilor locale din iunie 2016, precum și datorită faptului că urmează un noul rând de alegeri, cele parlamentare, pentru obținerea unui scor mai bun în Cluj-Napoca și în județ, CEX al PSD a stabilit în ședința de astăzi numirea unui președinte interimar, în persoana consilierului local Horia Nasra, cât și dizolvarea BPJ al PSD Cluj.

În perioada următoare se va constitui un nou Birou Județean care va cuprinde primari social-democrați din Cluj și numeroși tineri.

„Susțin această decizie a CEX și cred că este nevoie de o nouă generație de tineri care să obțină rezultate mai bune ale PSD în Cluj. Voi rămâne alături de această echipă" a declarat consilierul județean Remus Lăpușan."

UPDATE, ora 18.00

"Nu mai acceptă nimeni în partid înfrângerile tradiţionale de la municipiul Cluj"

„La Cluj, domnul Remus Lăpuşan şi-a asumat înfrângerea grea de la municipiul Cluj-Napoca cu toate că judeţul a obţinut un rezultat bun. Şi comitetul executiv l-a desemnat pe un tânăr preşedinte organizaţiei judeţene interimar, Horia Nasra, urmând ca la Cluj să discutăm şi despre Biroul Permanent Judeţean. Acolo vrem să facem o echipă preponderent formată din tineri, membri PSD. Sigur, şi cu colegi din generaţiile mai apropiate din generaţia mea, dar majoritatea Biroului Permanent Judeţean interimar va fi formată din tineri care să încerce să găsească totuşi o variantă pentru municipiul Cluj pentru că nu mai acceptă nimeni în partid înfrângerile tradiţionale de la municipiul Cluj", a afirmat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, citat de adevărul.ro

 

 

Purtătorul de cuvânt al PSD Cluj, Horia Nasra, care recent a fost ales consilier local municipal, este noul şef interimar al social-democraţilor clujeni, până la organizarea de alegeri în filială.

Numirea acestuia a fost făcută de Comitetul Executiv Naţional al PSD, după o analiză a rezultatului alegerilor locale.

„Într-adevăr, am aflat şi eu că astăzi, la Comitetul Executiv Naţional al PSD, la care eu nu am participat, s-a luat această decizie, după ce Remus Lăpuşan şi-a înaintat demisia din funcţia de preşedinte al PSD Cluj, de a fi numit interimar Horia Nasra", a declarat senatorul PSD Alexandru Cordoş pentru ZIUA de CLUJ.

PSD a obţinut în 5 iunie, la votul politic pentru Consiliul Judeţean Cluj, 26,60%, în timp ce PNL-ul a obţinut 37,99%. Chiar dacă în judeţ, PSD-ul a câştigat 10 primării de comune în plus şi a câştigat două primării de municipii care au aparţinut liberalilor, la Turda şi Gherla, înfrângerea la Cluj-Napoca în faţa lui Emil Boc şi a PNL a fost umilitoare, alianţa PSD+ALDE luând doar 14,13% în competiţia pentru consiliul local municipal.

Remus Lăpuşan a fost cel care şi-a asumat politic retragerea candidatului Aurelia Cristea pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca şi susţinerea candidatului independent Octavian Buzoianu, care a obţinut un procent de doar 8,78 % din voturi.

Cine este noul şef al PSD Cluj

Horia Nasra a fost până la alegerile locale din 5 iunie şi şef al organizaţiei de tineret a PSD Cluj-Napoca, funcţie din care şi-a dat demisia imediat după aflarea rezultatului alegerilor la nivelul Clujului, fără să facă mai multe comentarii pe această temă.

Horia Nasra are 32 de ani, iar potrivit blogului său personal, s-a născut la Brad, în Hunedoara, de la 9 ani a crescut în Bucureşti iar de câţiva ani a fost adoptat de Cluj-Napoca, „un oraş extrem de frumos". Este licenţiat în istorie şi antropologie şi recent a recunoscut într-o conferinţă de presă că este ateu.

 

 

Comenteaza