România vrea să producă un vaccin anti-Covid

România vrea să producă un vaccin anti-Covid

Premierul Florin Cîţu afirmă că țara noastră este în proces de selecţie la nivel continental pentru partea de producţie a vaccinurilor anticoronavirus, iar una dintre companiile locale fiind evaluată de Comisia Europeană.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Vești bune pentru România! Este reprezentată de nouă companii și două institute în cadrul grupului de lucru al CE pentru creșterea producției de vaccinuri împotriva COVID-19. Acestea participă în procesele de selecție în vedere implementării a patru faze strategice: producție de vaccin, îmbuteliere, finisare, distribuire și consumabile.

Pentru producția nanoparticulelor lipidice solide (folosite în vaccinurile ARNm - Pfizer- BioNtech și Moderna ca vehicul de livrare), România este prezentă cu 11 participanți în procesul de selecție și stăm, de departe, cel mai bine din Europa de Est.

Bulgaria este prezentă doar cu 3 companii, Ungaria cu 3 și Slovenia cu 1. Acest lucru confirmă că suntem în proces de selecție pentru partea de producție.Una dintre companii va fi evaluată de grupul operativ al Comisiei Europene pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Reașezăm România pe drumul cel bun și reparăm catastrofele făcute în timpul guvernării PSD, când institutul Cantacuzino a fost desființat și îngropat, iar compresoarele de răcire din sala de pregătire au fost vândute efectiv la fier vechi", a spus prim-ministrul.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza