Rus: care e cel mai important bun al Clujului

Rus: care e cel mai important bun al Clujului
Fostul ministru de Interne Ioan Rus spune la Realitatea TV Cluj care ar trebui să fie priorităţile administraţiei naţionale şi locale. Esenţial, spune el, e să producem bunuri materiale.

"Trebuie să definim şi să facem câteva proiecte naţionale", spune Rus. "De exemplu putem face  din Bărăgan din nou grănarul Europei - facem canal de la Siret şi-l aducem în Bărăgan. Nu e o megalomanie, ci o variantă prin care punem din nou în picioare bărăganul".


"Putem vorbi mult şi bine despre integrarea României în UE, că nu ne-am integrat nici între noi de la unirea din 1918. Dacă ne integram cu adevărat, aveam linii aeriene directe între regiuni - de la Cluj spre Timişoara şi Iaşi, plus trei autostrăzi transcarpatice", adaugă el.


În acest moment cel mai important bun al Clujului sunt absolvenţii de învăţământ superior, spune Rus. "Să nu se bage nimeni peste universităţi, pentru că până în acest moment noi, ca o comunitate, asta vindem. Me trebuie un aeroport internaţional urgent, să dezvoltăm universităţile şi să valorizăm în comunitate, cât mai mult posibil, din ce învăţăm în universităţi - spitalul regional de urgenţă, servicii informatice ale noastre".

România nu are nicio scuză pentru faptul că are carenţe în dezvoltare, crede fostul ministru. "Am prins cea mai fabuloasă perioadă din istoria acestui popor. Mu am prins războaie mondiale, nu ne-au dus în deltă. Ne-am descurcat, am prins o perioadă chiar liniştită. Cu atât mai mult efortul de gândire ar trebui să fie mai mare. Dar noi ne certăm pe nuanţe, pe culoarea cămăşii, când esenţial e să producem bunuri materiale, să asigurăm o bună educaţie, sănătate şi după aia - dar asta e de bază - producţia de bunuri materiale".

Comenteaza