Video Sabin Sărmaș, așteptat de colegii din PNL Cluj să-și depună demisia din partid: „Eu asta aș face în locul lui”

Sabin Sărmaș, așteptat de colegii din PNL Cluj să-și depună demisia din partid: „Eu asta aș face în locul lui”
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Deputatul PNL Cluj Sabin Sărmaș a anunțat că va candida la Primăria Cluj-Napoca. Parlamentarul îl va avea cel mai probabil ca adversar pe actualul coleg de partid, primarul Emil Boc.

Secretarul General al Guvernului, Mircea Abrudean, unul dinte liderii PNL Cluj, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre situația colegului său liberal, care încă este membru de partid.

Este o situație ciudată, dar nu cred că trebuie date conotații majore deciziei luate de Sabin Sărmaș. Este opțiunea sa să facă ceea ce consideră potrivit pentru cariera lui politică și administrativă. Desigur că e ciudat să îți exprimi public decizia de a-l contracandida pe primarul în funcție și, cel mai probabil, candidatul pentru un nou mandat, având în vedere realizările din municipiul Cluj-Napoca.

Din punctul nostru de vedere, cu această opțiune manifestată public, domnul Sărmaș s-a autoexclus din PNL. Deci nu cred că mai putem discuta de faptul că un membru al PNL a decis să contracandideze primarul în funcție. Eu am realizat în cei 20 de ani de PNL că performanța se realizează în echipă, iar la Cluj am demonstrat asta.

Mi se pare nepotrivit sau neinsiprat să vii să-l contracandidezi pe domnul Boc fără să ai un proiect clar sau niște soluții la criticile respective. Prin demersul său, domnul Sărmaș s-a autoexclus din partid. Cred că normal și onorabil ar fi să formalizeze această decizie. Eu mi-aș depune demisia dacă aș fi în locul său, dar fiecare face cum consideră mai bine”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Mircea Abrudean.

Liderul PNL Cluj: „Fiecare pe drumul său în viață”

Europarlamentarul Daniel Buda, președintele PNL Cluj, a precizat că Sabin Sărmaș a făcut o alegere, iar fiecare merge pe drumul său de acum înainte.

„Fiecare face ce consideră de cuviință. Își urmează drumul pe care și-l dorește. Partidul Național Liberal își are drumul lui, cu propriul candidat pe care îl avem, un om care a făcut performanță administrativă și care a pus Clujul pe harta nu doar a Europei, ci și la nivel internațional. A dus Clujul într-o etapă de dezvoltare, astfel încât gestul domnului Sabin Sărmaș nu e unul care să ne preocupe.  Domnul Boc are o carieră recunoscută la nivel internațional.

Da, domnul Boc rămâne candidatul nostru, niciodată nu a fost în discuție altceva. Domnul Boc poate să ocupe orice funcție și la nivel european, internațional și domnia sa va face cuvenitele precizări, când ele o să fie impuse. El este candidatul PNL la Primăria municipiului Cluj-Napoca. Domnul Sărmaș ar fi bine să-și vadă de propriul drum. Nu este dânsul în măsură să discute despre carierele unora sau altora. A făcut o alegere. Asta-i viața. Mergem mai departe, fără discuții. Și unii, și alții, pe drumurile lor”, a declarat Buda, potrivit stiripesurse.ro.

Întrebat dacă urmează ca Sărmaș să fie exclus din PNL, liderul liberalilor clujeni a precizat: „Domnia sa s-a autoexclus în momentul în care a făcut astfel de afirmații. Ești conștient! Nu am mai vorbit cu domnia sa. Fiecare pe drumul său în viață. Nu l-am exclus, pentru că prin gestul domniei sale se autoexclude el din PNL”, a concluzionat Buda.

Comenteaza