Video Sabin Sărmaș: „Platformele software nu iau șpagă” / „Lupta anticorupție nu se face numai cu alergatul de cătușe după oameni”

Sabin Sărmaș: „Platformele software nu iau șpagă” / „Lupta anticorupție nu se face numai cu alergatul de cătușe după oameni”
| Foto: Facebook.com/SarmasSabin

Candidatul PNL Cluj la Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie, Sabin Sărmaș și-a prezentat o parte din proiectele cu care vrea să meargă în viitorul Parlament.

Președintele Autorității pentru Digitalizarea României a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre ce proiecte vrea să implementeze la nivel național și local, în calitate de viitor deputat.

„Proiectele mele prioritare sunt tot în zona de digitalizare la care consider că mă pricep și unde am multă expertiză atât în zona privată, cât și în zona publică. Am ales asta din două motive: pentru că fac viața oamenilor mai simplă, aduc bani la bugetul de stat și pentru că elimină corupția.

Platformele software nu iau șpagă și există transparență. Lupta anticorupție nu se face numai cu alergatul de cătușe după oameni, ci și luând astfel de măsuri de prevenție. De asta cred foarte mult în digitalizare și mă uit la alte state europene care au reușit să se modernizeze valorificând această eră digitală”, a declarat la ZIUA LIVE Sabin Sărmaș.

Fostul consilier local din cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca a explicat ce înseamnă Once-only principle.

„Poate cel mai important proiect este legat de un princpiu european once only, adică o singură dată, care spune foarte simplu: dacă statul român deține o informație despre un cetățean sau companie, nu mai are dreptul să solicite acea informație. Asta înseamnă că am scăpat de dosarul cu șină.

Acesta are hârtii cu informații pe care statul român le are deja, iar odată ce interconectăm sistemele instituțiilor publice, princpiul de o singură dată se poate implementa. În momentul acela, viața noastră se schimbă fundamental. Alt proiect este legat de reglementarea autentificării la distanță, să nu mai fie nevoie de mers la ghișeu sau la bancă pentru a face un cont”, a precizat Sărmaș.

Candidatul PNL Cluj a mai vorbit și despre un proiect al său, de care se va ocupa personal și va fi implementat la nivel local.

„Împreună cu președintele CJ Cluj, Alin Tișe, am demarat un proiect prin care vrem să înrolăm toate primăriile din județul Cluj în ghiseul.ro. Nu se face de azi pe mâine, iar fiecare primărie vorbește cu firma care îi dă sistemul de calcul a taxelor și impozitelor, și-au depus deja cereri. Clujul va fi primul județ din țară cu toate primăriile pe ghiseul.ro. O să mă ocup personal de acest proiect în continuare”, a adăugat Sabin Sărmaș.

Comenteaza