Se CUTREMURĂ coaliția de guvernare! Cum comentează liderii clujeni ai PSD și PNL scandalul Ciolacu vs Rareș Bogdan

Se CUTREMURĂ coaliția de guvernare! Cum comentează liderii clujeni ai PSD și PNL scandalul Ciolacu vs Rareș Bogdan
| Foto: colaj Ziua de Cluj

Ultimele 48 de ore au fost foarte tensionate în coaliția de guvernare. Liderul PSD Marcel Ciolacu și prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și-au dat unul altuia la gioale la nivel declarativ, iar în spațiul public deja se vorbește despre ruperea alianței între cele două partide.

Premierul Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri seară, că nu se rupe coaliţia, iar Guvernul nu cade, lansând un atac dur la adresa lui Rareş Bogdan, pe care l-a numit iresponsabil şi mitocan.

Reacția președintelui PSD a venit după ce Rareş Bogdan a ameninţat, marţi seară, într-o intervenţie la Digi 24, cu ruperea coaliţiei, dacă vor creşte taxe şi impozite în 2024.

În replică, europarlamentareul liberal a afirmat că în anii '90, Iliescu, Bârlădeanu şi Marţian numeau protestatarii ”golani” şi tratau presa liberă cu „Măi, animalule”, iar după 33 de ani, ”PSD-ul lui Ciolacu, Tudose şi Stănescu, vopsit în culorile curcubeului familiei S&D, a trecut la mitocanule”.

Ce spun clujenii din fruntea PNL și PSD

ZIUA de CLUJ a stat de vorbă cu președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, despre ultimul conflict izbucnit în coaliția de guvernare. Eurodeputatul clujean i-a luat apărarea colegului Rareș Bogdan și a spus că Marcel Ciolacu trebuie să învețe să comunice în spațiul public.

Un lucru este foarte clar: Rareș Bogdan nu a făcut altceva decât să pună niște întrebări absolut legitime legate de sursele financiare pentru plata pensiilor. PNL a fost partidul care a crescut până acum pensiile cu 40%. Suntem partidul care se preocupă mai departe cu creșterea pensiilor și veniturilor tuturor românilor.

În același timp, evident nu ne dorim să avem de-a face cu ceea ce înseamnă creșteri de taxe în România. Mediul de afaceri și economic este deja supus unei mari presiuni din partea statului. Domnul Ciolacu trebuie să învețe să comunice în spațiul public. Suntem oameni responsabili și nu putem să avem astfel de abordări în spațiul public.

Lucrurile s-au lămurit. Vom găsi cu siguranță resurse. Această dezbatere este oarecum firească. Suntem două partide destul de diferite. Nu discutăm acum de aspecte care să fie insurmontabile și să se ajungă la ruperea coaliției. Nu există această perspectivă în momentul de față. Să fim serioși, nu sunt elemente care să justifice o astfel de abordare”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Daniel Buda.

Din partea PSD Cluj am luat legătura cu Remus Lăpușan, fost președinte al social-democraților clujeni și proaspăt revenit anul acesta în partid, după experiența din PRO România.

Mie mi se pare că domnul Rareș Bogdan se comportă ca o paiață în perioada aceasta. Vrea să joace un rol pe care nu cred că ar trebui să-l aibă, că nu i se potrivește. Legat de o rupere a coaliției, fiecare partid își face calcule politice. Cei de la PNL au avut mari probleme de imagine în ultima vreme. Au scăzut destul de mult în sondajele de opinie și probabil că sunt oameni în partid care se gândesc că ar fi mai bine în opoziție, să obțină un scor mai mare anul viitor. Nu se gândesc la ce au promis că o să facă. Și-au asumat un program de guvernare pe care ar trebui să-l ducă până la capăt dacă ar fi serioși. În PSD lucrurile stau clar: ne-am asumat un program de guvernare și nu cred că e ceva de comentat pe acest subiect”, ne-a transmis Remus Lăpușan.

Comenteaza