Șeful PSD Cluj i-a dat replica lui Nasra: „Am ajuns de la 15% la 5%. Asta este activitatea celor care au fost la conducere în ultimii ani”

Șeful PSD Cluj i-a dat replica lui Nasra: „Am ajuns de la 15% la 5%. Asta este activitatea celor care au fost la conducere în ultimii ani”

Președintele interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, i-a răspuns deputatului Horia Nasra, care acuzase noua conducere a social-democraților pentru felul în care a alcătuit listele de candidați la alegerile locale din septembrie.

Nasra a susținut că listele de candidați pentru Consiliul Județean (CJ) Cluj au fost completate doar de câțiva oameni, fără dezbatere, și că 99% dintre membrii PSD Cluj nu cunosc componența listei.

 „Răspunsul meu este pentru cei care sunt interesați de soarta lor și a orașului. Aceste acuzații ale domnului Nasra nu sunt fondate. Partidul în ultimii 5 ani a fost într-o derivă totală. Am fost numit președinte interimar în primul rând pentru a schimba această situație. În al doilea rând, pentru a organiza alegerile la nivel de județ și ca apoi să organizăm alegeri interne în partid, care să dea o conducere stabilă și aleasă de către membrii săi”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ, Alexandru Cordoș.

Acesta a afirmat că negocierile și listele de candidați reflectă situația actuală din partid și activitatea din ultimii 5 ani.

„Realitatea este crudă, 15 primari au plecat din PSD la PNL. De la un procent de 10-15% pe municipiul Cluj-Napoca al PSD, astăzi am ajuns la 5%. Pe județ, de la 20-25% am ajuns în acest moment la 10%. Asta este activitatea celor care au condus în ultimii 5 ani organizația județeană PSD.

Listele au fost întocmite după consultarea tuturor președinților de organizații, a tuturor primarilor, parlamentarilor și consilierilor județeni. Totodată, a fost întocmită și în urma unor sondaje cu privire la candidați și la potențialul zonelor din județul Cluj”, a precizat Cordoș.

El spune că a fost desemnat să candideze pentru președinția Consiliului Județean Cluj și apoi a fost validat de către Comitetul Executiv Județean PSD.

„Pentru lista Consiliului Județean au fost păreri împotrivă, dar nu a fost niciun vot împotrivă. Nu a fost alegerea mea să candidez, dar îmi asum candidatura și cred că pot duce o campanie la bun sfârșit”, a explicat pentru ZIUA de CLUJ președintele interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoș.

Acesta a mai menționat că următorul pe lista pentru CJ Cluj se află Valentin Cuibus, candidatul la Primăria municipiului Cluj-Napoca „un om cu multă experiență”. Pe locul trei este Pop Laura, președintele organizaţiei de femei a PSD Cluj.

Locul patru este ocupat de Vasile Sălătioan, actualul lider al consilierilor județeni, care reprezintă pe listă zona Dejului. De la Gherla, unde este singurul municipiu cu primar PSD, se află pe listă Ioan Neselean. "De asemenea, este reprezentată Turda sau zona Huedinului”, a precizat Cordoş.

„Din măsurătorile noastre am văzut cine are susținere și cine nu în relația cu cetățenii, pentru că până la urmă pe noi ne interesează ceea ce spun cetățenii și ce poate face PSD Cluj pentru ei”, a mai adăugat preşedintele interimar al PSD Cluj.

Comenteaza