Senator de Cluj: Am înlăturat un pericol foarte grav la adresa ariilor naturale protejate

Senator de Cluj: Am înlăturat un pericol foarte grav la adresa ariilor naturale protejate

Senatorul USR Mihai Goţiu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a fost înlăturat 'un pericol foarte grav' pentru ariile protejate şi că, deocamdată, putem respira un aer mai bun, prin renunţarea la prevederile unei legi.

"Încep cu o veste bună, faptul că în urma intervenţiilor pe care le-am avut în senat, întrebări, interpelări, luări de poziţie publice, mobilizarea societăţii civile, datorită poziţiei Academiei Române (...) am înlăturat un pericol foarte grav la adresa ariilor naturale protejate din România şi a pădurilor virgine şi cvasivirgine. Mai exact, modificările propuse de PSD şi ALDE la Legea nr 51/2006 privind lucrările de utilităţi publice, unde exista un articol extrem de nociv care prevedea să se poată face şi intervenţii, sub pretextul fals al lucrărilor de utilităţi publice, în zonele de protecţie strictă", a spus Mihai Goţiu.

Potrivit acestuia, prevederile respective ar fi permis distrugerea celor mai importante zone ale ariilor naturale protejate.

"În urma intervenţiilor din Senat (...) în cele din urmă, PSD şi ALDE, când s-a votat forma finală a legii la Camera Deputaţilor, au renunţat la prevederile din acest articol. (...) Mă bucur să anunţ că partea cea mai nocivă a acestei legi a fost înlăturată şi pădurile din României au şansa să respire un pic uşurate şi noi să respirăm un pic aer mai curat, cel puţin o perioadă", a mai spus Mihai Goţiu.

Comenteaza