Sesizări în serie la Biroul Electoral Municipal Cluj-Napoca

Sesizări în serie la Biroul Electoral Municipal Cluj-Napoca
Partidele au reclamat la Biroului Electoral Municipal (BEM) Cluj-Napoca presupuse încălcări ale legislaţiei electorale, inclusiv mai multe postări pe reţeaua de socializare Facebook, pe care le consideră ilegale.

Reprezentanţii BEM au primit, până la ora transmiterii acestei ştiri, cinci sesizări din partea partidelor politice.

PMP a fost cel mai activ la acest capitol şi a depus trei sesizări. În prima, reprezentanţii Mişcării Populare susţin că o femeie ar fi postat pe Facebook o fotografie de la vot şi i-ar fi îndemnat pe clujeni să voteze candidaţii unui anume partid.

Cea de-a doua sesizare se referă la unul dintre candidaţii la Primăria Cluj-Napoca, acuzat că i-ar fi îndemnat pe alegători să îl voteze, tot printr-o postare pe Facebook.

ZIUA de CLUJ a verificat respectiva postare, iar aceasta include, într-adevăr, o fotografie în care se regăsesc atât mesajele "votează" şi "viitorul se decide azi", cât şi sintagma "votat" alăturată cifrei care reprezintă pozişia respectivului candidat pe buletinele de vot.

A treia sesizare a PMP vizează un presupus incident în care ar fi fos implicat unul dintre liderii clujeni aui formaţiunii, Cristian Lazăr Iusco, care ar fi fost împiedicat să facă fotografii în secţia de votare, deşi - susţin reprezentanţii Mişcării Populare - legea nu interzice acest lucru.

La rândul său, PNL a depus două sesizări la BEM. Liberalii reclamă faptul că în oraş ar fi apărut un ziar în format A4 distribuit de unul dintre candidaţii la primărie.

PNL Cluj a mai depus o sesizare în care susţine că, de la un număr de telefon mobil, s-ar fi transmis, în jurul orei 11:00, mai multe SMS-uri cu mesajul "Nu mai bocăni Clujul, fă o schimbare".

BEM nu s-a pronunţat încă pe niciuna dintre sesizări, a declarat judecătorul Ioana Păşculeţ, preşedintele BEM Cluj-Napoca. Termenul legal de rezolvare a sesizărilor este de maxim trei zile.

Comenteaza