SONDAJ. Poate trage USR "covorul electoral" de sub picioarele PNL?

SONDAJ. Poate trage USR
Uniunea Salvaţi România se situează pe primul loc în intenţia de vot a clujenilor, potrivit sondajului iniţiat de Ziua de Cluj, urmată îndeaproape de Partidul Naţional Liberal. Alături de Mişcarea Populară, acestea sunt partidele care se bat la Cluj pe voturile "dreptei".

AICI puteţi vota şi apoi vedea rezultatele de până acum ale sondajului, care va rămâne deschis până în ziua votului.

Partidul lui Nicuşor Dan deţine supremaţia la Cluj, cu o intenţie de vot de 34% (904 voturi), urmat de PNL - 27% (720 voturi) şi PSD - 12% (334 voturi).

ALDE se situează, la Cluj, conform sondajului online (datele colectate până în 14.11.2016), peste pragul electoral - 6% (171 voturi), în tip ce sub acest prag se află PRU (4% - 108 voturi), PMP (3% - 91 voturi) şi UDMR (3% - 90 voturi).

În cazul partidului maghiar, scorul este de înţeles, având în vedere că votanţii acestuia, o comunitate închisă, nu interacţionează în mod tradiţional foarte mult cu media romănească.

Dintre cei care au participat la sondajul Ziua de Cluj, 4% (98 voturi) au declarat că nu s-au decis. Au răspuns cu "îmi voi anula votul" 3% (72 voturi), iar alte două procente au declarat că nu vor vota (42 voturi). De asemenea, 2% (40 voturi) au precizat că votează cu o altă formaţiune politică decât cele de mai sus.

Aşadar, potrivit sondajului, dreapta îşi dispută la Cluj, prin USR, PNL şi PMP, un bazin de 64%. În interiorul acestuia, potrivit rezultatelor de până astăzi ale sondajului, USR are 52,7%, PNL, 42%, iar PMP, 5,3%. Aşadar, bătălia pe voturile simpatizanţilor de dreapta, a celor care nu ar vota niciodată cu PSD-ul lui Dragnea, cu ALDE şi Tăriceanu sau cu UDMR, se dă între partidul lui Nicuşor Dan şi cel al Alinei Gorghiu.

Cele două partide sunt unite de un singur lucru: Dacian Cioloş. USR ar accepta să participe la un guvern condus de acesta, în care s-ar afla şi miniştri propuşi de PNL, însă, refuză orice alianţă parlamentară cu liberalii.

Există mult mai multe teme care îl despart pe cei care aspiră la voturile dreptei, decât îi apropie. La Cluj, pe listele USR candiează reprezentanţi ai societăţii civile care, de-a lungul timpului, s-au situat pe poziţii adverse cu administraţia liberală (PDL) a oraşului. De la urbanism sau mobilitate urbană la protecţia mediului sau utilizarea spaţiilor publice, actualii candidaţi USR s-au situat mereu de cealaltă parte a baricadei.

Candidaţii "dreptei" la Cluj
USR / PNL / PMP Cluj

Camera Deputaţilor

1. Emanuel Ungureanu / Florin Stamatian / Rareş Rusu
2. Adrian Dohotaru / Adrian Oros / Marian Morar
3. Ovidiu Nistor / Sorin-Dan Moldovan / Adrian Hidicaş
4. Adriana Cristian / Marius-Dorel Mînzat / Adrian Nap
5. Andrei Suciu / Ştefănie Tudor / Sebastian Lazin

Senat

1. Mihai Goţiu / Marius Nicoară / Ştefan Burlacu
2. Ramona Harosa / Călin-Marin Tuluc / Emil Moldovan

Facem precizarea că sondajul realizat de Ziua de Cluj nu are valenţe sociologice şi reflectă doar opţiunile electorale ale cititorilor noştri care au acceptat să îşi exprime opinia.

Comenteaza