Sondaj: PSD este pe prima poziție cu 28%, iar AUR pe locul doi / Emil Boc, cel mai bine văzut politician din România

Sondaj: PSD este pe prima poziție cu 28%, iar AUR pe locul doi / Emil Boc, cel mai bine văzut politician din România

Potrivit unui sondaj realizat la comanda USR, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, AUR ar depăși PNL, iar PSD nu ar trece de 30%.

Probabil cea mai mare surpriză a sondajului este faptul că Alianța pentru Unirea Românilor a ajuns pe locul doi în topul preferințelor. De asemenea, PMP, Forța Dreptei și Pro România nu ar face pragul electoral de 5% necesar intrării în Parlament.

Cum ar vota românii, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare:

- PSD 28%

- AUR 22%

- PNL 18%

- USR 13%

- UDMR 6%

- PMP 3%

- Forța Dreptei 2%

- Pro România 2%

La capitolul încredere în personalitățile politice, cel mai bine clasat este primarul Clujului, Emil Boc, despre care 12% spun că au o opinie favorabilă. Îl urmează Mircea Geoană cu 11%, Marcel Ciolacu 11%, Gabriela Firea 10%, Cătălin Drulă 10%, Klaus Iohannis 8% și Alexandru Rafila cu 8%.

Totodată, conform sondajului, USR este considerat partidul care reprezintă cel mai bine opoziția la actuala guvernare, urmat de AUR.

Sondajul este realizat de The Center, la comanda USR. Sondajul a fost realizat în perioada 27 mai – 11 iunie, prin metoda interviului telefonic, pe un eșantion de 916 subiecți, cu o marjă de eroare de 3, 4%.

Comenteaza