SONDAJ / Tandemul Boc-Tișe ar câștiga fără probleme alegerile locale. Cine sunt principalii contracandidați

SONDAJ / Tandemul Boc-Tișe ar câștiga fără probleme alegerile locale. Cine sunt principalii contracandidați

Deși nu și-au anunțat oficial candidaturile pentru alegerile de anul viitor, atât primarul Emil Boc, cât și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și-ar adjudeca cu ușurință noi mandate, arată datele celui mai recent sondaj realizat la Cluj.

Este vorba de un sondaj realizat de către The Center for International Research and Analysis la comanda PNL Cluj.

Potrivit sondajului consultat de ZIUA de CLUJ, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale și ar participa următorii candidați, dvs. pe cine ați vota ca Primar al Municipiului Cluj-Napoca?”, Emil Boc, din partea PNL, este creditat cu 60% din preferințele de vot. Actualul edil urmat de către deputații Viorel Băltărețu de la USR cu 18%, Patriciu Achimaș (PSD) cu 12% și viceprimarul Olah Emese (UDMR) cu 5%.

În ceea ce privește județul, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale și ar participa următorii candidați, dvs. pe cine ați vota ca Președinte al Consiliului Județean Cluj?”, lucrurile stau asemănător: tot candidatul PNL este detașat pe prima poziție. Astfel, liderul CJ Cluj, Alin Tișe, are 53% din opțiunea participanților la sondaj. El este urmat de către Alexandru Cordoș de la PSD (17%), Cătălin Sălăgean de la USR (14%), Avram Fițiu de la AUR (10%) și Vakar Istvan de la UDMR (6%).

Sondajul a cercetat și părerea personală a clujenilor despre politicieni. Tot Emil Boc și Alin Tișe sunt în top. Nu mai puțin de 72% dintre participanții la sondaj susțin că au o părere pozitivă (bună și foarte bună) despre edilul municipiului Cluj-Napoca. Îl urmează Alin Tișe cu 50%, europarlamentarul Daniel Buda cu 31%, deputatul USR Radu Molnar cu 21%, la egalitate cu liderul PSD Cluj, senatorul Vasile Dîncu.

Sondajul a fost realizat de The Center for International Research and Analysis din București, la comanda PNL Cluj, pe un eșantion de 1.053 de persoane în ceea ce privește datele la Consiliului Județean și 453 în ceea ce privește primăria Cluj-Napoca. Metoda de colectare a datelor a fost door-to-door, în perioada 23.09.2023 - 4.10.2023, marja de eroare fiind cuprinsă între +-3,3% (județ) și +-5% (municipiul Cluj-Napoca).

Comenteaza