Advertorial Stop Justiției de partid. Referendumul, obligatoriu pentru Parlament

Stop Justiției de partid. Referendumul, obligatoriu pentru Parlament

„Nu recunosc nici un tribunal în afară de Marea Adunare Naţională”. Așa s-a apărat Nicolae Ceaușescu în procesul de la Târgoviște, din decembrie 1989. În decembrie 2019, vom marca 30 de ani de la prăbușirea oficială a comunismului, dar visul găștii din jurul lui Liviu Dragnea este același: transferarea justiției din mâinile judecătorilor în mâinile politicienilor, la discreția lor.

Parlamentarii PSD-ALDE-UDMR resping pe bandă rulantă în Parlament cererile de ridicare a imunității. Mai mult, în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, senatorii nici măcar nu au dat un vot, deși DNA a cerut, de șase luni de zile, un lucru simplu: să îl poată urmări penal pe șeful Senatului, ca pe orice cetățean.

Recent, prin noul Cod penal, termenele de prescripție au fost micșorate, pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea de dosarul de abuz în serviciu. În plus, Secția specială pentru anchetare a magistraților (creația parlamentarilor PSD) a cerut de la DNA dosarul Teldrum, pentru a-l salva pe Liviu Dragnea de acuzațiile care i se aduc. Liderul PSD este acuzat că, pe vremea când era președinte al CJ Teleorman, a constituit un grup infracțional organizat, care ar fi permis firmei controlate de Dragnea să câștige, ilegal, licitații organizate de CJ.

Pentru Ceaușescu a fost nevoie de o Revoluție. Acum avem însă mijloace democratice. Ne putem opune prin vot imunității pe care și-o dorește o gașcă de privilegiați din PSD. De aceea, președintele Klaus Iohannis a convocat un referendum pe teme de justiție. Prima întrebare – sunteți de acord să se interzică amnistia și grațierea pentru corupți? A doua întrebare – sunteți de acord să se interzică ordonanțele de urgență în domeniul justiției?

Ca să se apere, liderii PSD au recurs la manipulare, repetând cuvântul „consultativ” dorind dă inducă oamenii în eroare. Termenul de referendum „consultativ” NU există nici în Constituție, nici în legea referendumului!

Este un cuvânt inventat de unii politicieni din PSD, pentru momentele când voința populară nu le mai convine. Referendumul convocat de președinte este unul pe teme de interes național. Curtea Constituțională a stabilit deja, de câțiva ani, că aleșii sunt obligați să transpună rezultatul referendumului, iar cei care susțin contrariul se agață de chestiuni de procedură.

În timp ce unele referendumuri produc rezultate directe (modificarea Constituției, suspendarea președintelui) referendumul pe teme de interes național produce rezultate indirecte, dar tot obligatorii! Adică, necesită intervenția altor organe (Parlament, Guvern) pentru a pune în operă voința poporului. În cazul de față, Parlamentul și Guvernul nu vor avea voie să legifereze contrar voinței populare, ci doar în sensul votului dat de dumneavoastră.

Dacă românii vor răspunde cu ”DA” la întrebările de la referendum, ofensiva PSD împotriva justiției va fi stopată cu adevărat! De aceea, este crucial să mergem la vot pe 26 mai. Un vot pentru ”DA” echivalează cu un vot pentru egalitate în fața legii și pentru respectarea valorilor Uniunii Europene. PNL este partenerul președintelui Klaus Iohannis în acest demers și se angajează în fața alegătorilor că va veghea pentru ca voința lor să fie respectată de autorități.

Comenteaza