Student celebru la Facultatea de Teologie din Cluj: Elena Udrea

Student celebru la Facultatea de Teologie din Cluj: Elena Udrea
Cea mai cunoscută blondă din politica românească va urma cursurile Universităţii Babeş-Bolyai - Facultatea de Teologie. Ea s-a înscris la masteratul de consiliere pastorală.

Elena Udrea a anunţat că s-a înscris la Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, la un master de consiliere pastorală. 

Potrivit tabelului publicat pe site-ul facultăţii, Elena Udrea a fost declarată admisă în sesiunea de toamnă a admiterii la masteratul "Consiliere pastorală şi asistenţă psihosocială" al Facultăţii de Teologie Ortodoxă. Blonda a ocupat ultimul dintre cele 4 locuri fără taxă scoase la concurs, obţinând media 8,20 (9,10 la criteriul 1 şi 6,85 la criteriul 2).

Conform criteriilor de admitrere la programele masterale de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Elena Udrea a fost nevoită să depună, la înscriere, un proiect de cercetare pe o temă liber aleasă. Astfel, criteriile de admitere au fost: 1 - Nota acordată pe proiect - 60% şi 2 - Media examenului de licenţă - 40%. Udrea a obţinut 9,10 pe proiect şi, pentru că la licenţă avea media 6,85, a avut nota finală 8,20.

"Dorinţa mea a fost să mă pregatesc în consiliere pastorală, tocmai pentru a putea să sprijin pe cei care au probleme emoţionale, care au probleme de orice altă natură, care se pot trata prin credinţă religioasă. Am ales această formulă de master. Puteam să fac chiar facultatea. Doream ca această pregatire să se realizeze într-un termen mai scurt. Este un masterat de un an, pentru a putea fi utilă cât mai curând celor care eu consider că au nevoie de un astfel de sprijin. Voi vedea dacă, în viitor, ma voi înscrie la Facultatea de Teologie", a declarat Elena Udrea la România TV.

Potrivit paginii oficiale a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul UBB Cluj, masteratul "Consiliere pastorală şi asistenţă psihosocială" este unul "interdisciplinar şi are ca scop dezvoltarea de competenţe din domeniile Teologie şi Psihologie. Acesta urmăreşte aducerea împreună a metodelor clinice de psihologie și psihoterapie seculară cu metoda şi practica teologică pastorală. În acelaşi timp, oferă o abordare holistică a psihoterapiei şi integrează terapeutica afecţiunilor psihice într-un cadru spiritual, ceea ce conferă un plus de confort pacienţilor religioşi şi o abordare duhovnicească a procesului terapeutic".

Planurile ei în acest domeniu nu se opresc la masterat. Udrea a dezvăluit că vrea să înfiinţeaze "Institutul Fericirii", un ONG prin care să sprjine dreptul oamenilor de a fi "fericiţi în viaţă".

"În viaţa mea cum lucrurile se întâmplă în mod miraculos"

"Am fost mereu o persoană credincioasă, însă nu am fost atât de practicantă a credintei religioase cum sunt acum. Constat în viaţa mea cum lucrurile se întâmplă în mod miraculos şi fericit, datorită acestei credinţe puternice şi reale", a spus Elena Udrea, potrivit sursei citate.

Celebrul politician credde că oamenii pot fi ajutaţi prin rugăciune. "Mă uit în biserici şi văd că oamenii vin să se roage pentru ei. Nu am văzut niciodată o rugăciune colectivă, pentru cineva din comunitate. Poţi să ai toţi banii din lume, dacă Dumnezeu nu te ajută, poti sa mori având toţi banii din lume necesari pentru tratament. E foarte important să ajuţi oamenii prin rugăciunea pentru cineva, nu pentru tine. Îţi aduce şi ţie mai mult bine", a declarat Elena Udrea.

Acatiste pentru Codruţa Kovesi şi Traian Băsescu

Elena Udrea a mai mărturist că se roagă pentru toţi adversarii săi politici, care i-au făcut foarte mult rău. "M-am rugat pentru toţi adversarii mei politici, chiar şi pentru cei care mi-au făcut foarte mult rău în ultimul an şi jumătate. Am pus acatiste peste tot pe unde m-am dus. Pentru că numai un om nefericit poate să facă atât de mult rău", a spus Udrea.

Intrebata dacă a trecut-o pe acatiste pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, aceasta a răspuns: "Am trecut-o! Chiar mi-aş dori să fie fericită şi să aibă o viaţă frumoasă!"

Nici fostul ei şef, Traian Băsescu, nu a "scăpat" de acatistele Elenei Udrea: "Dacă i-am pus pe vrăjmaşii mei, cu atât mai mult îi pun pe cei care mi-au făcut bine. L-am pus pe domnul preşedinte şi pe toată familia dânsului. În general, mă rog pentru toţi oamenii".

Comenteaza