Super congresul PPE de la București: participă 2.000 de delegați + 13 șefi de state / Liderul PNL Cluj: „România devine capitala unde se iau deciziile pentru viitorul UE”

Super congresul PPE de la București: participă 2.000 de delegați + 13 șefi de state / Liderul PNL Cluj: „România devine capitala unde se iau deciziile pentru viitorul UE”
| Foto: veridica.ro - Congres PPE Rotterdam (2022)

Peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se vor număra preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide din partea Popularilor Europeni, dar şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a PPE, se vor reuni săptămâna aceasta la Bucureşti.

Congresul Partidului Popular European (PPE) se va desfăşura pe 6 şi 7 martie, la Romexpo. Programul Congresului PPE va cuprinde pregătirile şi strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European. Reuniunea de la Bucureşti este găzduită de Partidul Naţional Liberal în parteneriat cu Partidul Popular European.

ZIUA de CLUJ a stat de vorbă cu liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, pentru a afla cât de important este evenimentul organizat de țara noastră.

Acest congres nu este important doar pentru PNL, ci este important pentru România, deoarece aproximativ 13-14 șefi de state și Guverne de la nivelul Uniunii Europene vor fi prezenți aici. De asemenea, o să fie delegați din 44 de țări, nu doar din cele 27 de țări ale UE. Avem acreditați 700 de jurnaliști la acest eveniment. România devine capitala unde se iau deciziile pentru viitorul UE. Cel mai important eveniment al acestui congres este anunțarea candidaturii doamnei Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de președinte a Comisiei Europene și votarea acesteia ca fiind candidatul pentru acest post.

În același timp, vor fi o serie de rezoluții adoptate pe diverse paliere care țin seama de aspectele care frământă situația economică a UE, nevoile fermerilor sau sprijinirea Ucrainei. Cu alte cuvinte, va fi locul unde se vor lua cele mai importante decizii pentru următorii 5 ani de zile. Este un lucru foarte important pentru PNL, deoarece este și o recunoaștere a activității noastre la nivel internațional. Au fost vreo 7 capitale care s-au bătut pentru organizarea acestui congres în țările lor. Este extrem de important pentru noi, ca țară, deoarece aici se iau deciziile importante pentru viitorul Uniunii Europene”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Daniel Buda.

Eurodeputatul clujean a mai transmis că, prezentarea candidaților PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, va avea loc la un eveniment separat, organizat ulterior congresului PPE.

Capitala României a mai fost gazda unui congres al Popularilor Europeni în octombrie 2012. 

Comenteaza